Saecolaria.ro, un site cu 2000 de FOTOGRAFII INEDITE din perioada 1916 – 1920 şi FILMĂRI din Primul Război Mondial

Saecolaria.ro, un site cu 2000 de FOTOGRAFII INEDITE din perioada 1916 – 1920 şi FILMĂRI din Primul Război Mondial

La Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad a avut loc zilele trecute, în cadrul proiectelor „reUnirea” și „AradLiterArt” ale Centrul Cultural Județean Arad, prezentarea site-ului saecularia.ro”, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Prezentarea, realizată de către istoricul arădean Antoniu Martin, s-a bucurat de o largă audiență, alcătuită din peste 200 de elevi, profesori, scriitori și oameni de cultură. În expunerea sa, agrementată cu imagini reprezentative din activitatea platformei respective, Antoniu Martin a subliniat câteva „puncte forte” ale saecularia.ro: De la mediatizarea a peste 2000 de fotografii inedite din perioada 1916 – 1920, la filmări românești din timpul Primului Război Mondial, până la rememorarea principalelor fapte, evenimente și personalități istorice care au contribuit decisiv la realizarea Marii Uniri de la 1918.

„Ne-am bucurat să lansăm acest site la Arad, cu atât mai mult cu cât orașul de pe Mureș a jucat un rol esențial în pregătirea și realizarea actului de la 1 Decembrie 1918, unirea Transilvaniei cu România. Totodată, participarea numeroasă a reprezentanților tinerei generații la acest eveniment are o importanță deosebită, în perspectiva interiorizării semnificațiilor Anului Centenar”, a declarat dr. Antoniu Martin, istoric.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.