Mai multe articole din rubrica "" ↑

Concurs de vinuri între Podgoria Miniș – Măderat și Podgoria Tübingen

Concurs de vinuri între Podgoria Miniș – Măderat și Podgoria Tübingen

Un concurs de vinuri între Podgoria Miniș – Măderat și Podgoria Tübingen a fost organizat zilele acestea de Consiliul Județean Arad.

Consecvent strategiei sale de promovare a Podgoriei Aradului și a produselor locale, Consiliul Județean Arad a organizat un concurs internațional de vinuri, între Podgoria Miniș-Măderat și Podgoria Tübingen. Au fost analizate 27 de probe de vin, furnizate de șase producători arădeni și patru din Germania.

Președintele juriului a fost dr. Mirela Heizer, iar membrii juriului au fost Alina Profir, Cosmin Reaboi, Roberto Cerantola, Andrei Schmak.  Câștigătorul a fost anunțat în cadrul Festivalului Vinului, care a avut loc pe platoul din fața Consiliului Judeţean Arad.

„Am organizat un concurs de vinuri între producătorii din Podgoria Aradului și cei din Tübingen fiindcă ne-am propus să îi aducem mai aproape unii de ceilalți și să creăm legătura dintre ei. Anul viitor concursul se va organiza în Germania. Și tot anul viitor, la Tübingen, organizăm ziua Aradului în care vom prezenta nemților români de calitate, români cu care ne mândrim”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În urma jurizării, s-a stabilit următoarea ierarhie:

Marea Medalie de Aur (peste 86 puncte):

* Cabernet Sauvignon 2015 – CRAMA DAICONI

Medalia de Aur (peste 82 de puncte):

*Muller Thurgan 2017 CRAMA HANS ORENDI

*Cadarcă 2016 CRAMA DAICONI

*Burgund Mare 2017 CRAMA ȘERAN PURE WINE

*Fetească Neagră 2015 CRAMA ELITE WINE

*Cabernet Franc 2015 BALLA GEZA WINERY

*Fetească Neagră/Cabernet Franc 2015 BALLA GEZA WINERY

Medalia de Argint (peste 80 de puncte):

*Cadarcă 2016 CRAMA ELITE WINE

*Fetească Neagră 2016 CRAMELE MINIȘ

Medalia de Bronz (peste 78 de puncte):

*Mustoasă de Măderat 2016 CRAMA DAICONI

*Traminer Roz 2016 CRAMA ELITE WINE

*Sauvignon 2018 BALLA GEZA WINERY

*Muscat Ottonel 2016 CRAMA DAICONI

Alte vinuri din concurs au primit mențiunea specială a juriului.

Delegația din Germania, la Consiliul Județean Arad

Consiliul Județean Arad a primit în perioada 2-4 noiembrie vizita unei importante delegații din Tübingen, Germania, district înfrățit în această primăvară cu județul Arad. Delegația a fost compusă din liderii tuturor grupurilor politice din Consiliul Districtual Tübingen și condusă de președintele Joachim Walter.

Oficialii germani s-au întâlnit cu executivul Consiliului Județean Arad și directorii din instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean pentru a facilita crearea de legături și exploatarea de noi posibilități atât pentru cei din Tübingen, cât și pentru cei din Arad. „Relația dintre Arad și Tübingen nu trebuie să fie una scriptică, ci un parteneriat pragmatic, din care să beneficieze ambele comunități. M-am bucurat că în urma acestei întâlniri care a avut loc sâmbătă după-masa la Consiliul Județean Arad s-au stabilit deja relații în domeniul social, cultural, economic, pentru că rolul administrației este de a intermedia, iar apoi de a transfera la nivelul instituțiilor relațiile internaționale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru a-și forma o imagine cât mai completă asupra vieții în județul Arad, delegații germani au vizitat orașul Sântana, școala și un cămin de bătrâni, acesta din urmă fiind sprijinit financiar chiar de landul din care face parte Tübingen, Lipova, Radna, Ghioroc, precum și obiective turistice din municipiu. La Castelul Macea, aflat în proprietatea Universității de Vest „Vasile Goldiș”, delegații s-au întâlnit cu reprezentanții Universității și ai Consiliului Județean Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.