Şahiştii de la Palatul Copiilor din Arad au concurat la Gyula, în Ungaria (GALERIE FOTO)

Şahiştii de la Palatul Copiilor din Arad au concurat la Gyula, în Ungaria (GALERIE FOTO)

La sediul Uniunii Culturale a Românilor din Gyula (Ungaria), a avut loc, zilele trecute, cea de a VII-a ediţie a Concursului Internaţional de şah „Foaia Românească”. La competiţie au participat în jur de 40 de concurenţi din România şi Ungaria, la diverse categorii de vârstă.

Din România au participat în jur de 20 de şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad. Organizatorii evenimentului au fost Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”, condusă de Eva Iova – Şimon. Promotorul manifestării a fost Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, şahist dar şi membru al coralei „Pro Musica”.

Consulatul general al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiţii, care începe să devină o tradiţie în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria. Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula, a participat la ceremonia de deschidere, precum şi la momentul de decernare a premiilor, salutând în cuvântul sau organizatorii şi participanţii.

Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii iar învingătorii de la fiecare categorie au primit trofee şi premii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.