Salariul minim brut creşte la 900 de lei de la 1 iulie

Salariul minim brut creşte la 900 de lei de la 1 iulie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad le reaminteşte tuturor angajatorilor din judeţul Arad că începând cu 1 iulie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore în medie pe lună în anul 2014, reprezentând 5,357 lei/oră.

Stabilirea salariilor în contractul de muncă sub acest nivel minim constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei, precizează inspectorii de muncă.

Angajatorii trebuie să înregistreze modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să-l transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.