VIDEO/ CREATURĂ FANTASTICĂ la Grădina Zoologică din Pakistan: Jumătate vulpe, jumătate om!

VIDEO/ CREATURĂ FANTASTICĂ la Grădina Zoologică din Pakistan: Jumătate vulpe, jumătate om!

Un animal fantastic din mitologia pakistaneză a prins viaţă la o grădină zoologică din Karachi (Pakistan). Cel care a contribuit la crearea acestui personaj este Mumtaz Mahal, un bărbat care întruchipează 12 ore pe zi o creatură jumătate om, jumătate vulpe. Pentru acesta este o tradiţie de familie: bărbatul și-a preluat rolul de la tatăl său, cu 16 ani în urmă. Înainte să ajungă la zoo, Mumtaz lucra la un circ.

„Eu l-am văzut în copilărie, acum vreo 40 sau 45 de ani. Mumtaz venise cu circul. Acum i-am adus pe nepoţii mei să-l vadă. Şi mi-a plăcut şi mie, mai mult decât data trecută”, spune unul dintre vizitatorii grădinii zoologice.

Alături de cobre, elefanţi şi căprioare, într-un ţarc ce pare a fi un altar, stă Mumtaz Mahal, o creatură desprinsă din cultura pakistaneză, cu trup de vulpe şi chip de femeie. Acesta uimeşte atât copiii, cât şi adulţii care ajung la această grădină zoologică. Timp de 12 ore în cuşcă, bărbatul le face pe plac vizitatorilor.

Despre Mumtaz se spune că ar avea și darul prezicerii viitorului, astfel că cei care trec pe la el îl iscodesc cu întrebări despre soartă. Vizita costă doar 10 rupii, echivalentul a 10 cenţi.

Foto: tribune.com.pk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.