Salariul PREA-FERICIT al patriarhului Daniel

Salariul PREA-FERICIT al patriarhului Daniel

După ce în presă au apărut mai multe informații, în ultimele zile, legate de banii pe care i-ar câștiga lunar Patriarhul Daniel, Biserica Ortodoxă Română (BOR) a venit cu lămuriri suplimentare.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia arată că Preafericitul Părinte Daniel are două venituri lunare: unul de la stat şi unul de la BOR. Salariile însumate depășesc suma de 13.000 de lei pe lună.

Mai precis, ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, preşedinte al Sfântului Sinod, al Adunării Naţionale Bisericeşti şi al Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, având în subordine aproape 700 de angajaţi, Preafericitul primeşte de la stat un salariu net de 7.731 de lei, arată sursa citată.

În plus, ca mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi arhiepiscop al Bucureştilor, având în subordine aproape 400 de angajaţi, el primeşte un singur salariu, nu două, în valoare de 6.169 de lei net, nu de la stat, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În comunicatul BOR, intitulat „patriarhul nu adună, ci dăruiește bani”, se menţionează că din salariu, în fiecare lună, patriarhul României oferă 4.000 lei pentru construirea bisericii mănăstirii din satul natal Dobreşti situat în judeţul Timiş, precum şi un ajutor financiar de 2.000 lei pentru mai mulţi angajaţi săraci din Administrația patriarhală şi din Administrația eparhială „care muncesc mult, dar au salarii mici”.

Patriarhul ajută financiar, dar și cu alimente sau haine studenţi, monahi şi credincioşi mireni care se află în situaţii dificile, susţine BOR.

Sursa citată menţionează şi că, tot din salariul său, patriarhul îşi cumpără hainele, cărţile şi lucrurile strict necesare.

Pentru bani, se subliniază în comunicat, Preafericitul Daniel lucrează adesea între 14 şi 16 ore pe zi.

Foto: crestin-ortodox.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.