Spitalul de Boli Cronice din Sebiş va fi reabilitat din fonduri europene

Spitalul de Boli Cronice din Sebiş va fi reabilitat din fonduri europene

Spitalul de Boli Cronice din Sebiş va fi reabilitat din fonduri europene. Contractul de finanţare pentru proiectul care vizează modernizearea acestei unităţi medicale a fost semnat marţi la Timişoara în cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest.

Proiectul „Reabilitare, dezvoltare şi modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli Cronice Sebiş” vizează reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului spitalului prin înfiinţarea a patru noi cabinete medicale de specialitate şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier specific a altor cinci cabinete de specialitate şi patru săli de tratamente. Un total de 18 echipamente medicale vor fi achiziţionate în cadrul acestui proiect.

De asemenea, prin implementarea acestui proiect, ce se va desfășura pe parcursul a zece luni, se va lărgi gama de servicii medicale oferite în ambulatoriu, va creşte eficienţa energetică a clădirii ambulatoriului cu minimum 26% şi se estimează că un număr de aproximativ 26 de pacienţi vor beneficia zilnic de infrastructura reabilitată, modernizată şi echipată.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 520.000 de euro), din care finanţarea nerambursabilă este de aproximativ 382.979 de euro. Proiectul a primit finanţare în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional prin axa prioritară 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale şi domeniul major de intervenţie 3.1.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.