Sânge de salvator: CURAJUL și DEVOTAMENTUL maiorului CIUPULIGĂ au făcut diferența între VIAȚĂ și MOARTE

Sânge de salvator: CURAJUL și DEVOTAMENTUL maiorului CIUPULIGĂ au făcut diferența între VIAȚĂ și MOARTE

Curajul și devotamentul maiorului Ciupuligă, comandantul Detașamentului de Pompieri Ineu, au făcut diferența între viață și moarte sâmbăta la Macea.

Deși era liber și se afla acasă la Curtici, sângele de salvator care-i curge prin vene l-a făcut să meargă alături de colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Curtici la un incendiu la ieșire din localitate. Nimic deosebit, ardea un copac pe marginea drumului. A ajuns la locul intervenției, a sunat la dispecerat la Arad și a anunțat că se descurcă cu voluntarii și nu solicită sprijin de la Detașamentul Arad. Intervenția fiind terminată au plecat la „remiză” să lase mașina.

„Încă nu am băgat mașina de stingere în garaj când m-a sunat Claudiu (ofițerul de serviciu, mr. Leschian Claudiu) și mi-a zis că avem două persoane căzute la Macea în casă, posibil intoxicate. Am știut că e pe viață și pe moarte”, îi povestește Ciupi după multe insistente și un ordin venit de la comandant lui George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectorului pentru Situații de Urgență Arad.

„Nu vrea mediatizare că «el e pompier și cu asta se ocupă»”, spune George Pleșca.

A ajuns la Macea în timpul oportun, pe drum a făcut planul de intervenție și a ordonat ca toți voluntarii să fie echipați cu aparate de respirat. A intrat primul și a ieșit ultimul din casă când s-a asigurat că nu mai sunt victime, butelia este închisă și pericolul înlăturat.

Și datorită maiorului Ciupuligă Doru (foto) cele două persoane sunt în viață.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.