Şapte sirieni şi un irakian, ascunşi într-un TIR plin cu accesorii auto

Şapte sirieni şi un irakian, ascunşi într-un TIR plin cu accesorii auto

Şapte sirieni şi un irakian, ascunşi într-o autoutilitară condusă de un cetăţean turc, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Aceştia erau ascunşi printre paleţi cu accesorii auto.

„Joi seara, în jurul orei 21,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc Cicek F., în vârstă de 39 ani, care conducea o autoutilitară marca Fiat Ducado, înmatriculată în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleţi cu accesorii auto din Turcia pentru Slovacia. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al autoutilitarei, opt persoane de sex masculin. În urma verificărilor, s-a constatat că persoanele descoperite sunt şapte cetăţeni sirieni şi un irakian, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor opt migranţi dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat iar şoferului turc pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.