Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Arad la început de an școlar

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Arad la început de an școlar

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a adoptat vineri, 10 septembrie, hotărârea privind scenariile de funcționare a școlilor.

Potrivit Hotărârii nr. 137, prin care se aprobă scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad în acest început de an școlar, în județul Arad există două unități administrativ-teritoriale unde rata incidenței depășește 6, Cărand și Ignești, iar acolo unitățile școlare vor funcționa săptămâna viitoare în scenariul 2a: prezența fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, conform Ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății nr. 5196/1756 din 3 septembrie 2021. În comuna Ignești unitățile de învățământ se află în satul Susani.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Arad Ordinul comun al Ministerului Educației Nr. 5.196 din 3 septembrie 2021 și al Ministerului Sănătății Nr. 1.756 din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precizează modul de aplicare al scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1- Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori ;

Scenariul 2 -a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

-b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special;

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Vă prezentăm în continuare situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad:

–conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 437 unități de învățământ, cu 60244 copii și elevi cu prezență fizică;

–conform scenariului 2a) își desfășoară activitatea 4 unități de învățământ, cu 111 elevi on line.

ANEXA LA HOTĂRÂREA nr. 137 pentru fiecare unitate de învățământ din județ:

Foto: Arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.