SCRISOARE DESCHISĂ adresată cetăţenilor de un cunoscut politician arădean

SCRISOARE DESCHISĂ adresată cetăţenilor de un cunoscut politician arădean

Mai sunt câteva zile până la alegerile locale.

Aceste alegeri, spre deosebire de altele, au o semnificaţie specială pentru Arad. A fi sau a nu fi este întrebarea care se pune acum. Şi ea este valabilă pentru toţi locuitorii Aradului.

Alegerile într-un singur tur au o semnificaţie aparte. Nu sunt adeptul acestui sistem de vot, dar puşi în faţa faptului împlinit trebuie să facem alegerea încă din primul tur.

Este foarte clar că este o confruntare între primii doi clasaţi în sondajele de opinie. Toate partidele şi-au făcut sondaje şi ştiu cum stau în acest moment. Nu mai este nici o taină că respectivii candidaţi sunt domnii Fifor şi Bibarţ. Orice vot dat altui candidat este un vot dat degeaba.

La Consiliul Local Municipal voturile date pentru listă se pot redistribui dacă formaţiunea care primeşte un număr insuficient de voturi nu intră în consiliu. La primar este cu totul altfel, voturile date unui candidat care din start este cotat cu puţine procente nu se redistribuie nimănui. Practic, sunt voturi aruncate la gunoi. Dacă te-ai hotărât să mergi la vot şi vei vota cu unul din candidaţii slab cotaţi este ca şi cum nu ai fi fost la vot. Votul tău se pierde şi nu contează.

În aceste condiţii este clar că lupta se va da între primii doi clasaţi în sondaje. Acum, eu am o dilemă. Nu ştiu foarte clar cine candidează din partea PNL. Pe toate materialele publicitare, şi din precampanie, şi din campanie apare dl. Falcă. La televiziuni se spune că vine domnul Bibarţ şi apare acelaşi domn Falcă. Dar nu contează, am înţeles mesajul. Fie Falcă, fie Bibarţ vom avea acelaşi stil de a conduce Aradul, cu deosebirea că dl. Falcă a condus 16 ani în persoană iar acum ni se propune acelaşi domn Falcă, dar printr-un interpus: Dl. Bibarţ.

Ce crede dl. Falcă despre dl. Bibarţ tocmai am aflat zilele acestea dintr-o înregistrare audio făcută de fosta soţie a domnului Bîlcea.

Apropo de materialele electorale: cei doi viceprimari vor fi domnii Faur şi Bîlcea. Deci, cei care veţi vota altceva veţi avea consolarea să aveţi măcar un viceprimar dintre cei care sunt preferaţii dumneavoastră.

De treizeci de ani am participat la toate alegerile. Nu am votat niciodată stânga. Sunt şi voi rămâne un om de dreapta şi ştiu bine ce înseamnă dreapta în politica românească. Aici însă nu este vorba de dreapta sau stânga, este vorba despre Arad, care după 16 ani de guvernare Falcă a ajuns ruşinea vestului. Cel mai amărât municipiu din vestul ţării. Ştim cu toţii, vedem mai bine spus, cum arată Aradul. Vreţi o schimbare? Ea nu se poate face între dl. Falcă şi dl. Bibarţ. Domnul Bibarţ este mai nepregătit şi mai slab administrator ca dl. Falcă. Pe domnul Falcă l-am văzut ce poate, timp de 16 ani. Nu ştiu ce veţi vota dumneavoastră, eu însă voi vota cu dl. Fifor şi subliniez că votez cu omul Mihai Fifor. Am convingerea că poate schimba în bine soarta Aradului pentru că îl cunosc. Îl cunosc ca parlamentar, îl cunosc ca ministru şi ca lider politic. 

Şi încă ceva: L-aş vota şi dacă ar fi originar din Congo, nu din alt oraş din România, pentru că eu votez pentru Arad!

Mihăiţă Calimente

  1. Este opțiunea BUNULUI SIMȚ.
    Uimirea mea constă în faptul că mai sunt oameni care votează gașca de șmecheri ce au pus Arad-ul la pământ din câteva mișcări bine calculate la vremea când apărarea orașului era ocupată cu verificarea modului cum s-a votat în 2004 la al doilea tur. Legea a permis ca buletinele de vot să fie distruse în 30 zile, așa că prin nebăgare de seamă și iuțeală de mână alianța lui „să trăiți bine” și „facem treabă” au pus mâna pe banii arădenilor. Ce au făcut cu ei? Aflați din broșura scoasă de curând de ziariștii independenți din Arad. Găsiți aici: criticarad.ro

    Raspunde
    • Dl Florea nu mai invartiti rahatul ca pute. care ziaristi independenti in Arad? nu exista asa ceva. toti sunt de o parte sau alta a baricadei politice. iar brosura aia e instrument de campanie al PSD. rusinica, va stiam taranist…..

      Raspunde
      • Eclipsa de soare nu se poate vedea decât într-un anumit fel. Exact așa trebuie procedat și când cineva își dorește să vadă o realitate ascunsă de foarte mult fake. Problema este că aici e nevoie de ochelari potriviți. Se găsesc în mintea noastră. Ce fapte din broșură nu sunt adevărate? Țărănismul nu asimilează lipsa de gândire. Dimpotrivă.

        Raspunde
        • Și încă ceva. Nu există nici o baricadă politică. S-ar presupune că două curente opozabile s-ar fi angrenat într-o luptă de principii sau măcar de doctrină politică. Asta cu adevărat nu există. Există în schimb altceva: un stat captiv care își alege oameni, de preferință cu mari probleme de caracter, șantajabili, numai buni de promovat în funcții importante. Pentru ca de la ei să fie „extrasă” decizia convenabilă la un moment dat. Nu-i matematică. E ușor de înțeles. O combinație între ochi și creier. Și puțină voință, desigur.

          Raspunde
  2. N-ai nicio credibilitate, Falimente! Ești mult mai rău și mai mânjit decât oricare dintre politicienii de azi.

    Raspunde
  3. alegator responsabil 26 septembrie, 2020, 10:44 am

    falimente si mapetzul de falca sper sa dispara. Vom vota oameni noi, vom merge duminica pe mana USR. Deci nu va luati dupa falimente si nu votati lupul im blan a de oaie adica PDL vopsit in culorile PNL. PNL nu mai exista a murit odata cu infiltrarea PDListilor in PNL

    Raspunde
  4. 1) Am fost in audienta la domnul Bibart pentru necazurile noastre cand era Prefect ne-a primit cu o raceala ne-a spus ca nu are ce sa faca,nici macar nu sa uitat peste dosar.
    2) Am fost in audienta la domnul Fifor tot pentru necazurile si nedreptatile facute din 2004 si pana in 2014,insa domnul Fifor ne-a ascultat cu atentie si rabdare,ne-a indrumat la alte persoane,spunand ca trebuie sa se faca dreptate,deci cel putin a avut rabdarea si hunul simt sa ne asculte.
    Am vazut in dansul omenia si nervozitatea pentru nedreptatile facute cetatenilor.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.