Scrisoare deschisă către arădenii aflați în suferință

Scrisoare deschisă către arădenii aflați în suferință

Dragi arădeni,

vă scriu nu pentru a vă cere votul, ci pentru a vă cere sprijinul, pentru a fi solidari. Suntem la sfârșitul campaniei electorale, suntem foarte aproape de finalul unei lupte care ne va decide tuturor destinul pentru cel puțin încă 4 ani.

M-am hotărât să candidez dintr-un sentiment de revoltă. Ca părinte, mă cutremură gândul că într-o bună zi risc să-mi pierd copiii, care cu siguranță vor dori și ei, ca mulți alții, să plece din Arad spre locuri mai bune, mai primitoare. Știți că sunt câteva mii de arădeni care au plecat din școlile noastre în școli din străinătate, de unde șansele să se întoarcă acasă, să facă ceva pentru Arad sunt aproape nule?! Într-un oraș care se dezvoltă nu se întâmplă așa ceva. Dimpotrivă, orașele care se dezvoltă nu-i resping pe proprii cetățeni, ci, mai mult, îi atrag pe mulți alții, din alte regiuni sau colțuri de lume. Ca arădean, mă revoltă și starea în care se află drumurile, canalizările, parcările, taxele, prețurile și serviciile din Arad. De asemenea, ca om, ca prieten sau apropiat, ca pastor, nu pot rămâne insensibil când văd cum oamenii mor cu zile în acest oraș.

Este inadmisibil că s-a desființat Spitalul Municipal și că în cadrul Spitalului Județean există doar o secție de oncologie! Este inadmisbil că în orașul cu cel mai mare număr de bolnavi de cancer nu există o clinică după modelul clinicii „Dr. Ioan Chiricuță” din Cluj, care să aibă toate mijloacele necesare depistării, combaterii și monitorizării oricărui tip de cancer! Știți câți locuitori ai Aradului sunt bolnavi de cancer? Aproximativ 22.000.

Iată ce motiv serios am ca în programul meu pentru primărie să îmi asum responsabilitatea pentru două obiective majore în domeniul sănătății: un mix de politici publice municipale în domeniul sănătății, cu o administrație dedicată clinicilor, centrelor de urgență și serviciilor medicale, dar și înființarea unei clinici moderne de oncologie. Cred că am suferit destul, am plâns destul pentru suferința arădenilor. Prin Constituție ni se asigură dreptul la viață și sănătate, deci implicit și dreptul de a lupta pentru viață și sănătate.

Pe 5 iunie arădenii vor alege. Își vor alege reprezentanții, dar vor alege și pentru cum va arăta viitorul nostru și al copiilor noștri. Știu că am o șansă mare să pot realiza aceste lucruri și de aceea vă chem alături de mine. Indiferent, însă, de cum vor decide arădenii duminică, voi avea oricum nevoie de ajutorul vostru. Am văzut cu toții ce poate și, mai ales, ce NU POATE actualul primar. Nu mai avem voie să asistăm pasivi cum ne mor oamenii și ne pleacă copiii. Vă chem pe toți alături de mine și după data de 5 iunie. A sosit timpul să luptăm pentru viață, pentru oamenii care ne sunt dragi, pentru noi înșine. Cancerul, bolile cardiace, necazurile, pot lovi oricând, pe oricine, oriunde, indiferent de rasă, vârstă, sex, religie, pregătire și stare materială, sau de crez politic.

E timpul să ne impunem proiectele, să ne impunem punctul de vedere, să fixăm noi agenda și prioritățile celor aleși să ne reprezinte și să ne administreze banii și interesele. E timpul să rămânem și să luptăm pentru Arad, nu să plecăm și să ne abandonăm orașul în mâinile celor care nu-l iubesc și nu-l respectă cu adevărat. E timpul să facem o schimbare de calitate. Împreună.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, VOM REUȘI!

Samuel Caba – Candidatul PMP la Primăria Municipiului Arad

 

 

Comandat de PMP, CUI: 21160059

  1. Felicitari SAMI CABA….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.