Un grup de elevi de la Liceul Pedagogic „Dimtrie Ţichindeal” din Arad a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care vorbesc despre necesitatea grabnică a apariţiei unui nucleu de lideri credibili din rândul celor care protestează în stradă.
Iată ce au spus elevii arădeni:
„NECESITATEA GRABNICĂ A APARIȚIEI UNUI NUCLEU DE LIDERI CREDIBILI!
Suntem de acord și împărtășim întru totul teza potrivit căreia corupția a devenit o boală endemică, generalizată în ROMÂNIA. De 25 de ani și mai bine a ajuns să fie un cancer ajuns în faza de metastază. Se impune o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea ei și reînsănătoșirea ființei românești.
Suntem cu toată inima noastră alături de miile de bucureșteni. Urmărim cu „sufletul la gură” mișcările de amploare inimaginabile care își propun să omagieze sufletele nevinovate ale celor ce s-au dus la ceruri și sângele celor mai bine de 90 de trupuri rănite care așteaptă însănătoșirea în spitalele din București. Cu adevărat clasa politică românească trebuie eradicată. În locul ei trebuie să apară alta. Avem încredere că în ROMÂNIA există personalități care să întărească speranța într-un viitor românesc.
Vă adresăm îndemnul: E nevoie grabnică de lideri în fruntea mișcării revoluționare din țară. Adresați-vă, chiar din această seară, printr-un apel insistent tuturor oamenilor care întrunesc următoarele virtuți: MORALITATE, COMPETENȚĂ PROFESIONALĂ ȘI NEANGAJARE POLITICĂ. Aceștia să vi se apropie, cu atât mai mult cu cât însuși președintele țării intenționează să dialogheze cu Dumneavoastră.
Nădăjduim că apelul pe care îl veți face va fi auzit și ascultat de cei care doresc binele acestei țări și vor să contribuie la ctitorirea unui viitor pe care ROMÂNIA îl merită cu prisosință!”, se arată în scrisoare, semnată de „un grup de elevi din Arad, împreună cu prof. Doru Bogdan, dirigintele lor”.
Corupția, temă de manipulare
Corupția nu este o cauză cum eronat este înțeleasă și în aceste zile. Ea este mai degrabă un efect și așa trebuie tratată. Atunci ce o generează? Neputința omului de a-și vedea măsura și incapacitatea lui de a se exprima potrivit înțelegerii sociale la care este parte duc ambele la neconsiderarea corectă a unor acte de conviețuire cu detașare iresponsabilă a subiectului de normalitate cât mai ales de realitate. Ea este proprie doar omului care simte nevoia uzurpării în el însuși și ca o consecință pierderea echilibrului îl separă de ceilalți ajungând la un nivel tot mai greu de percepție a realității. Sau în cazuri fericite (nepatologice) își crează propria realitate din care arareori se extrage.
În stradă, în aceste zile există aceleași riscuri din anii 1990. Strada, sau oamenii de acolo nu-și cunosc adevărații dușmani. Ei nu sunt politicienii, sau corupția, acestea nu sunt decât instrumentele cu care inamicii poporului lucrează. Temeliile unei astfel de structuri nu sunt la vedere, ele sunt vechi și se manifestă chiar și în ungherele gândirilor noastre fără să conștientizăm neapărat. Legându-ne afectiv de unele persoane, despre ale căror conexiuni cunoaștem foarte puțin și care nouă ni se par a vorbi cel puțin pe înțelesul nostru sau pe felul nostru de a vedea lucrurile, ne trezim în scurtă vreme că suntem înșelați în prpriile alegeri. Și cu asta am servit unui rău preexistent. Acesta nu va face altceva decât să se consolideze preluând și alegerile celorlalți și în scurt timp vom constata că un sistem este gata să fie împlementat în Împărăția Răului despre care Petru cel Mare al Rusiei vorbește. Bine, bine dar care este soluția?
Aceasta eu cred că vine dinăuntrul analizei. Răul, pentru a se perpetua și pentru a se proteja se folosește într-o proporție foarte mare de bine. Tocmai pentru se se putea disimula și a face aproape imposibilă recunoașterea acțiunii lui este nevoie de astfel de strategii. Se spune de altfel că „drumul spre iad este pavat cu intenții bune”. Oamenii din stradă în marea lor majoritate sunt determinați și călăuziți de dorințe bune dar ceea ce ei nu știu este faptul că printre ei sunt și mesageri ai unor puteri malefice(oculte) care sub acoperirea unor lozinci de felul: corupția ucide, sau jos politicienii, nu fac altceva decât intră pe o ușă a creierului și se așează confortabil în așteptare pentru a servi lucruri mai în amănunt o dată ce individul pătrunde într-o lume a deciziilor. Da, asta se numește manipulare și de obicei oamenii refuză să creadă că ei pot să cadă pradă ei. Și totuși ce este de făcut? Singura care ar putea trece de manipulare este organizarea după criterii foarte exacte și sigure. Baza organizării trebuie să fie principiul ADEVĂRULUI. Cu orice preț sau riscuri. În fața acestuia nimeni nu poate sta. Și nu este doar teorie. Există și rețetă în acest sens. Totul este să se dorească.
Virgil Florea
06.11.2015
esti dus rau de tot!
In fiecare din noi exista in mod natural dorinta de mai bine, de mai mult. Problema nu este ca oamenii vor sa fie mai bogati, sa traiasca mai confortabil si in mai multa siguranta, lucruri pe care ti le asigura banii intr-o masura foarte mare – cred ca esti de acord cu mine ….
Problema este ca in tara asta sansele pentru un trai decent sunt foarte mici fiindca statul este captiv unor grupuri de interese (de care politicienii nu sunt straini), in sensul ca majoritatea resurselor publice in loc sa fie distribuite dupa criterii echitabile sunt acaparate de smecheri, de politicieni, care folosesc institutiile statului ca sa fure. Se fura orice, tot. Se fura orice post scos la concurs (de fapt am ajuns la nivelul ca nu se mai organizeaza concursuri pe post ci se atribuie direct pe criterii politice), se fura prin monopoluri si prin caste profesionale. Se fura oamenilor orice sansa cand sunt pusi sa vina ca milogii la ghisee. Li se fura anii prin asigurarile medicale catre marele monopol de stat inept si abuziv care se chema casa de sanatate, suntem furati cand in loc de conostinte si deprinderi utile noua ni se baga in scoli numai materii inutile, pur teoretice (un absolvent de clasa XII stie sa rezolve integrale dar nu intelege nimic din structura de organizare sociala si politica a statului – e bine asa, asa pot fi manipulati!?), se fura tot terenul agricol de la oameni prin aceea ca romanii au fost pusi sa intre in competitie libera cu italienii, germanii, olandezii sau arabii – adica fara nici o sansa sa castige, se fura padurile din care se face OSB de firme austriece, se fura resursele minerale (petrolul, gazul, apa minerala, aurul, tot ce mai avem se fura pentru profitul unor straini). Suntem furat cand mergem sa deschidem o firma de ORC, suntem furati si mintiti prin mass-media. Suntem indobitociti, ca am ajuns sa nu mai stim ce este bine si ce este rau, ce este al meu si ce nu este al meu. Suntem o tara furata de politicieni pentru ei insisi si pentru strainii cu ani de comisioane.
Ca sa nu mai firm furati si pacaliti trebuie sa putem sa trimitem in structurile de conducere ale statului oameni mai integrii si trebuie sa-i putem controla, ca daca nu o putem face vor ajunge si ingerii corupti.
Filtrul care selecteaza un jeg de un om de calitate este sistemul electoral. Acolo este miza, si politicienii nu or sa va spuna. Pe mecanismele electorale intra ei cu sila in viata noastra de fiecare data.
Ei stiu ca daca se inteleg cu seful de partid vor fi pusi pe listele de partid pe loc eligibil. Atata tot. Listele le face seful de partid. Noi nu putem sa facem altceva decat sa votam liste de partid, adica liste de hoti, de smecherasi care au stiut sa-si negocieze un loc eligibil.
Chiar si asa inca mai exista solutii. Astia trebuie batuti cu propriile arme.
Faceti voi mai copii un partid, unul corect in care va fi lider cel mai bun nu cel mai smecher, cu mecanisme transparente, cu mecanisme care sa incurajeze competitia, competenta, meritocratia si care sa descurajeze impostorii si in scurt timp veti reusi sa va castigat tara inapoi de la fosilele astea.
Mecanismele unui partid adevarat sunt trecute in statutul partidului. Daca va intereseaza va ajut sa va faceti partid, voi si al vostru. Trebuie sa vreti sa va bagati – inseamna foarte multa responsabilitate si disponibilitate, dar eu zic ca merita sa incercati.
Ai început în paradigma celor care nu citesc decât titlul sau autorul. În rest nu aduci nici un argument pe text. Faci doar o înșiruire de mizerii ale statului român cu care, în fața evidenței trebuie să fim de acord. Păcat că ai pornit așa prost. Exista riscul să nu citesc.