Se întâmplă în România: Ministerul Sănătăţii, AMENDAT pentru DISCRIMINAREA PERSOANELOR CU DEFICIENȚE DE AUZ

Se întâmplă în România: Ministerul Sănătăţii, AMENDAT pentru DISCRIMINAREA PERSOANELOR CU DEFICIENȚE DE AUZ

Ministerul Sănătăţii a fost amendat cu 2.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că nu a reglementat dreptul persoanelor cu deficienţe auditive de a avea permis auto.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos spune că ordinul ministrului Sănătăţii care reglementează acest aspect într-adevăr lasă loc de interpretare, compatibilitatea persoanelor cu probleme de auz cu calitatea de şofer fiind stabilită de spitale, ele fiind cele care decid dacă să elibereze sau nu avizul medical pentru oamenii cu probleme de auz ce vor să aibă permis de conducere.

Ministerul Sănătăţii a primit anul trecut un avertisment din partea CNCD, care i-a recomandat elaborarea unei noi reglementări, de această dată mai clară. Consiliul a cerut ca în ordinul de ministru să se precizeze exact ce persoane cu probleme de auz au dreptul să obţină aviz medical pentru a conduce o maşină.

Instituţia nu a redactat un nou ordin, aşa că CNCD  a amendat Ministerul cu 2.000 de lei. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.