Se SCHIMBĂ cărțile de identitate. Acestea vor fi ELECTRONICE și se vor elibera de la 12 ani

Se SCHIMBĂ cărțile de identitate. Acestea vor fi ELECTRONICE și se vor elibera de la 12 ani

Ministerul Afacerilor Interne vizează introducerea în România a cărților electronice de identitate, proiect care urmează să fie implementat până în luna august a anului viitor.

Cărțile de identitate electronice, care vor fi eliberate obligatoriu tuturor începând de la vârsta de 12 ani, vor conține — între altele — un certificat digital pentru semnătură electronică și datele biometrice ale titularului (imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete).

„Cartea electronică de identitate, precum şi cărţile de identitate emise până la data de 1 august 2021, aflate în termen de valabilitate, constituie document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene. Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii”, se menționează în Ordonanța ce prevede schimbări în cazul actelor de identitate.

Sursa: Realitatea.net

  1. De vreo 3 ani tot schimbam pe ele…. De ce sa nu fim iarasi ultimii in UE, ca de obicei…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.