Se schimbă vremea. Prognoza până la mijlocul lunii

Se schimbă vremea. Prognoza până la mijlocul lunii

Vremea s-a încălzit în vestul și sud-vestul țării și va continua să se mențină așa până spre jumătatea lunii, informează meteorologii.

Astfel, în Banat, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendinţa de creştere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade spre medii de 12 – 13 grade şi ale minimelor de la 4 grade până la 6 – 7 grade, valori cu mult mai ridicate faţă de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 – 6 grade, iar a celor nocturne în jurul a zero grade, medii ce se vor menţine în general până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10 – 12 decembrie şi după 14 decembrie.

În Crişana, în prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8 – 9 grade spre 12 – 13 grade, iar cea a minimelor, de la 2 – 3 grade, până la 6 – 7 grade. Vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne de la -2 grade la -1 grad, iar până la sfârşitul intervalului variaţiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10 – 12 decembrie şi după 14 decembrie.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.