Secretar de stat, despre concursul pentru directori de școli: „Cei care nu au promovat nu vor mai putea conduce instituţia”

Secretar de stat, despre concursul pentru directori de școli: „Cei care nu au promovat nu vor mai putea conduce instituţia”

Andras Kiraly, secretar de stat în MENCS, a declarat că în opinia sa concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai unităţilor de învăţământ din România era absolut necesar, întrucât din 2008 nu au mai fost organizate asemenea concursuri.

Potrivit sursei citate, procedura de organizare a concursului este deschisă, data limită de depunere a dosarelor acestora fiind 2 octombrie.

„Se tot vorbeşte despre depolitizarea învăţământului. Acum cei care sunt doritori şi îndeplinesc condiţiile cerute, au posibilitatea să se prezinte la concurs. Iar astfel vom avea întradevăr experţi în managementul educaţional, vom avea profesioniştii doriţi. Sper ca condiţiile de înscriere să nu îi sperie, iar cei care se consideră capabili să se prezinte la concurs”, a spus Andras Kiraly.

Vorbind despre eventualitatea în care nu vor fi destui candidaţi pentru ocuparea posturilor de directori ai celor circa 6500 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, secretarul de stat a spus că aceasta este o problemă la care, în momentul de faţă, oficialii nu s-au gândit.

„După cum se ştie, una dintre condiţiile cerute celor care doresc să se înscrie la concurs este aceea de face parte din Corpul de experţi în management educaţional. Or, în urma verificărilor efectuate de Minister, s-a constat că în toate judeţele sunt aproape 25.000 de experţi în acest Corp, deci cred că se vor găsi candidaţi pentru toate posturile de directori. Totuşi, acolo unde nu se va prezenta nimeni, sau candidaţii nu vor îndeplini condiţiile impuse, cred că se va acorda o derogare de un an, până când se vor găsi candidaţi care să facă parte din acest Corp de experţi. Trebuie să se ştie însă că, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul concursurilor pentru inspectori generali şi inspectori generali adjuncţi, cei care nu au promovat concursul nu vor mai putea conduce instituţia, fie că se prezintă, fie că nu. Sper însă că vor fi puţine situaţii de acest fel”, a conchis secretarul de stat Andras Kiraly.

  1. De ce nu vorbiti si de recomandarea primarilor( chestie obligatorie)??? Si atunci nu e politic???

    Raspunde
  2. recomandarea primarilor e trafic de influenta. deci sa vina DNA

    Raspunde
  3. Hai sa fim serioși, toată abureala asta e concepută pentru a își plasa oamenii. Cică depolitizare, subiectele date sunt incredibile iar timpul de pregătire foarte scurt pt cine lucrează, deci e cvasi imposibil să îți păstrezi postul oricat de bun ești. Cei care trebuie vor avea subiecte de examen de dinainte. Ce mizerie demnă de pre 89

    Raspunde
  4. Pun pariu ca la Colegiu Csiky Gergely nici nu se va inscrie nimeni si nici nu vor fi schimbate, asa cum ar fi normal, cele doua directoare puse de UDMR. Si apropo, domnul acesta Kiraly cati ani are? si cum de nu lasa si el locul altora mai tineri, ca dupa cate stim ar in jur de 70 de ani si beneficiaza de pensie de parlamentar si salar de secretar de stat. Alo !!! se aude si acolo unde trebuie, sau de scolile politice tip UDMR nu se leaga nimeni.

    Raspunde
  5. Trebuie să se ştie însă că, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul concursurilor pentru inspectori generali şi inspectori generali adjuncţi, cei care nu au promovat concursul nu vor mai putea conduce instituţia, fie că se prezintă, fie că nu. Sper însă că vor fi puţine situaţii de acest fel”, a conchis secretarul de stat Andras Kiraly.
    Deci daca esti director si nu participi gata, nu mai ai voi sa fii director? Sa urmarim acest lucru si sa vedem unde nu se va respecta legea.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.