UDMR Arad vrea „cel puţin un reprezentant în forul legislativ al ţării”

UDMR Arad vrea „cel puţin un reprezentant în forul legislativ al ţării”

Lista de candidaţi pentru Senatul României ai UDMR Arad, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, este deschisă de Andras Kiraly, în vreme ce lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Peter Farago, preşedintele filialei arădene a Uniunii.

„Cei doi candidaţi au fost stabiliţi prin vot, de către cei 160 de participanţi la recenta şedinţă a Consiliul Judeţean al UDMR, fiind totodată demarată campania de strângere a semnăturilor în vederea depunerii candidaturilor”, a declarat Peter Farago.

Acesta a precizat că, în primă instanţă, au fost stabilite doar numele candidaţilor de pe primul loc, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor, însă filiala arădeană a Uniunii va depune liste complete pentru ambele camere ale Parlamentului României.

Fost deputat în legislatura 2004- 2008, Andras Kiraly a fost numit în anul 2010, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercrtării Ştiinţifice, funcţie pe care o ocupă şi în prezent. În ceea ce îl priveşte pe Peter Farago, fost deputat în legislatura 2008 – 2012, îân prezent fiind liderul lilialei arădene a Uniunii.

„UDMR Arad nu a mai fost reprezentat în Parlamentul României din anul 2012. Potrivit ultimului recensământ al populaţiei, în judeţul Arad sunt circa 36 de mii de persoane care s-au declarat de etnie maghiară, număr care apreciez că le dă acestora dreptul să fie reprezentaţi în forul legislativ al ţării, iar astfel să poată participa la luarea deciziilor legislative pentru România şi mai ales, pentru etnicii maghiari”, a mai spus Peter Farago.

El a mai spus că doreşte ca în campania electorală echipele UDMR să ajungă la cât mai mulţi dintre alegătorii de etnie maghiară din judeţ, pe care să îi convingă cu privire la necesitatea votării candidaţilor Uniunii.

„După alegerile locale din acest an, când UDMR Arad a obţinut rezultate destul de bune, sperăm ca şi la alegerile parlamentare să obţinem rezultate la fel de bune şi implicit, să avem cel puţin un reprezentant în forul legislativ al ţării”, a conchis Peter Farago.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.