Șeful DSP Arad: „Câteodată carantinăm autocare întregi, 100% din cetățeni sunt nevaccinați… este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie în România”

Șeful DSP Arad: „Câteodată carantinăm autocare întregi, 100% din cetățeni sunt nevaccinați… este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie în România”

Luna ianuarie se anunță una cu creșteri semnificative ale numărului de cazuri noi de coronavirus în Romaînia, ținând cont de procentul mare de nevaccinați între persoanele care se întorc în țară din zonele roșii.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad  avertizează asupra situației în care s-ar putea regăsi România începând din luna ianuarie ca urmare a numărului foarte mare de persoane nevaccinate care intră zilele acestea în țară. „Câteodată carnatinăm autocare întregi, în care 100% dintre cetățeni sunt nevaccinati, din păcate, și având în vedere că Europa este roșie, este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie în România. Avem suportul enorm al Jandarmeriei care ne susține, mai ales că nemulțumirea cetățenilor carantinați se revarsă pe angajații DSP din punctele de triaj care sunt înjurați, scuipați, jigniți și datorită jandarmilor, cărora le mulțumim, există totuși un sentiment de securitate. Începând de azi dimineață (n.r. 19 decembrie), Poliția de Frontieră a deschis o bandă doar pentru vaccinați, ceea ce a fluidizat enorm zona de așteptare. Toate instituțiile, Instituția Prefectului, DSP, STS, Poliția de Frontieră, Jandarmerie, ISU, împreună fac eforturi să asigure o fluidizare cât mai bună in acestă perioadă aglomerată”, precizează Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că foarte puține persoane nevaccinate care doresc să intre în România aleg să se vaccineze în punctul de la Nădlac. Doar doi români din cele peste 1.500 de persoane nevaccinate care au intrat în țară duminică, între orele 8 și 14, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au ales să se vaccineze. În același interval de timp, 1.500 de persoane nevaccinate au fost carantinate.

„Avem echipă de vaccinare, avem vaccinuri, cheltuim imens să ținem acest centru de vaccinare deschis la Nădlac dar … cu 2 vaccinați… din 1.500 de persoane… cred că asta spune tot despre noi. Foarte dezamăgitor!”, a adăugat Horea Timiș.

Doar în cursul zilei de sâmbătă, de la ora 00.00 până la ora 19, au fost carantinați 5.000 de români în punctele de trecere a frontierei arădene (Nădlac 1, Nădlac 2, Turnu, Vărșand și Curtici).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.