Cât vor plăti arădenii pentru gigacalorie, ca urmare a majorării prețului

Cât vor plăti arădenii pentru gigacalorie, ca urmare a majorării prețului

Populația va plăti 398 lei/gigacalorie, față de 280 lei cât plătea până acum, ca urmare a unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Municipal în ședința extraordinară de la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel începând cu data de 1 decembrie, prețul este de 1156,06 lei/ gigacalorie (cu TVA), cea mai mare parte a acestei majorări, fiind acoperită printr-o subvenție în sumă de 758,06 lei/gigacalorie. Populația va plăti 398 lei/gigacalorie, față de 280 lei cât plătea până acum.

Ce alte hotărâri au luat consilierii municipali

Tot în ședința de vineri au fost aprobate taxele și impozitele locale pentru anul viitor, cuantumul și numărul burselor școlare, regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiu, precum și majorarea impozitului pentru 40 de clădiri din municipiu a căror proprietari nu au renovat fațadele.

Discuții mai lungi au fost pe marginea proiectelor de hotărâre privind Planurile Urbanistice Zonale pentru amenajarea unei zone de locuințe colective pe strada Voinicilor, a uneia pe Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș și a unei zone rezidențiale pe strada Anton Cehov. Consilierii locali au fost de acord în unanimitate cu  reexaminarea acestora, urmând să fie supuse aprobării într-o ședință viitoare.

Ședință cu multe puncte pe ordinea de zi și dezbateri multe pe marginea PUZ-urilor. Important este că am primit bani pentru burse și i-am alocat școlilor, am aprobat și prețul la gigacalorie în parametri mai mult decât decenți, dar cu o presiune mare pe bugetul local și nu în ultimul rând am aprobat taxele și impozitele locale pentru anul viitor, care au rămas la nivelul ultimilor ani, fără nicio majorare decât cea prevăzută de lege, cu rata inflației”, a declarat primarul Călin Bibarț la finele ședinței extraordinare a CLM Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.