Senatorul Ioan Cristina: Guvernanţii încearcă să reducă prezența oamenilor la votul pentru referendum

Senatorul Ioan Cristina: Guvernanţii încearcă să reducă prezența oamenilor la votul pentru referendum

Senatorul liberal Ioan Cristina consideră inacceptabilă prevederea legală potrivit căreia președinţii secțiilor de votare trebuie să-i întrebe pe cetăţenii care merg la vot la alegerile europarlamentare dacă votează şi la referendum.

„Această prevedere trebuie scoasă. Orice cetățean știe de ce vine la alegeri și nu trebuie să i se pună întrebări suplimentare, mai ales în condițiile în care știm foarte clar că există posibilitatea de implicare din partea partidului de guvernământ în desemnarea președinților de secții de votare și este posibil ca foarte mulți cetățeni români, în urma acestei întrebări, să fie oarecum convinși să nu voteze și la referendum”, susţine senatorul arădean.

Conform acestuia, întrebarea respectivă reprezintă o formă de a reduce în mod artificial prezența oamenilor la votul pentru referendum. „Toți cei care merg la vot știu de ce merg, știu dacă merg să voteze la europarlamentare, știu dacă au venit să voteze la referendum și nu trebuie să-i întrebe președintele secției de votare lucrul acesta”, a subliniat Ioan Cristina.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.