Senatorul Ioan Cristina: „Nici până în ziua de astăzi nu știm cum arată proiectul de buget pe 2019”

Senatorul Ioan Cristina: „Nici până în ziua de astăzi nu știm cum arată proiectul de buget pe 2019”

Senatorul liberal Ioan Cristina atrage atenţia că, deşi suntem în 14 decembrie, Guvernul PSD-ALDE nu a venit încă în Parlament cu proiectul de buget pe 2019, deşi trebuia să facă acest lucru până în data de 15 noiembrie, pentru a fi supus dezbaterii.

„Nici până în ziua de astăzi nu știm cum arată proiectul de buget pe 2019”, a spus senatorul arădean.

„Acum se dovedește că bugetul pe 2018 a fost unul al subdezvoltării, unul al îngrășării clientelei politice și al incompetenței. Este un buget al celei mai primitive forme de socialism din Uniunea Europeană. Au sacrificat deliberat investițiile publice și fonduri europene, ceea ce este o crimă față de dezvoltarea țării și față de nivelul de trai al românilor”, a menţionat Ioan Cristina.

„Astăzi, la ora la care discutăm, în teritoriu sunt instituții publice care nu mai au bani nici măcar de funcționare până la sfârșitul acestui an. Guvernul nu mai primește nici o factura spre decontare și nu mai acordă nici un ban facturilor venite de la administrațiile locale. Având în vedere situația critică în care ne-a adus PSD-ul, singura soluție de repornire a acestei țări este pornirea motoarelor de creștere economică sănătoasă, bazată pe investiții publice, pe fonduri europene, pe creșterea exporturilor și susținerea sectoarelor private ale economiei. Este ceea ce propune Partidul Național Liberal prin proiectul de buget pe anul viitor”, a precizat senatorul liberal.

Ioan Cristina a subliniat că Partidul Național Liberal este pregătit să guverneze, având definitivat proiectul pe buget pentru anul 2019.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.