Serviciul de Ambulanță va fi modernizat. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 23 de milioane de lei

Serviciul de Ambulanță va fi modernizat. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 23 de milioane de lei

Consiliul Județean a demarat documentația pentru modernizarea sediului în care-și desfășoară activitatea Serviciul de Ambulanță Județean Arad.

Consiliul Județean Arad (CJA) a întocmit documentația necesară proiectului, urmând să se găsească surse de finanțare pentru realizarea acestuia. Acest proiect este cuprins în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, valoarea estimată se ridică la 23,5 milioane de lei, iar durata modernizării este de 24 de luni de la începerea efectivă a lucrărilor. În ședința de luni, consilierii județeni vor vota aprobarea indicatorilor tehnici și a costurilor estimate, aferente Studiului de Fezabilitate, cât și alte elemente din cadrul Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție. Următorul pas pentru implementarea proiectului va fi realizarea fazelor de proiectare.

„Continuăm să investim în sistemul sanitar arădean, să atragem fonduri din toate sursele posibile, astfel încât calitatea catului medical să fie cât mai ridicată. Acum, a venit rândul Serviciului de Ambulanță Județean, unde vom moderniza toate cele opt corpuri de clădire existente. Aceste clădiri fac parte din patrimoniul instituției noastre și care sunt date în folosință gratuită Serviciului de Ambulanță Județean Arad. Ani de zile am muncit pentru clarificarea situației clădirilor care trebuie modernizate, la Serviciul Județean de Ambulanță. După ce am reușit să punem ordine acolo, acum depunem un proiect de finanțare și avem încredere că vom găsi sursa de finanțare, chiar dacă la CNI avem depusă pentru finanțare și documentația pentru două spitale noi, care sunt prioritare. Modernizarea clădirilor Serviciului de Ambulanță reprezintă o investiție majoră, de peste 23 de milioane de lei, iar obiectivele principale sunt realizarea unei eficiențe energetice a clădirii, cât și asigurarea unui cadru optim de desfășurare a activității Serviciului de Ambulanță Județean, într-un sediu modernizat”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Aceste clădiri, care deservesc Serviciul de Ambulanță Județean Arad, nu au mai fost reabilitate de zeci de ani, de când au fost construite. Prin realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a Serviciului de Ambulanță Arad, personalul va avea acces la o infrastructură medicală mai modernă, mai sigură și mai atractivă. Spațiile vor dispune de utilități moderne și vor corespunde tuturor normelor de siguranță, igienă, sănătate și confort.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.