„Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll” la Festivalul Naţional de Teatru Independent (FOTO)

„Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll” la Festivalul Naţional de Teatru Independent (FOTO)

Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz, în colaborare cu Asociaţia MASZK (Szeged, Ungaria) şi Bakelit Multi Art Center (Budapesta, Ungaria) prezintă în data de 8 noiembrie de la ora 21 în Bucureşti spectacolul „Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll” cu Harsanyi Attila în rolul principal, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent.

Între 3 şi 9 noiembrie 2014, Bucureştiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Naţional de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producţii independente din ţară, workshop-uri inedite şi conferinţe. Spectacolul Companiei Aradi Kamaraszinhaz va intra în secţia „One man show” al cărei juriu este alcătuit din Maria Zărnescu (critic de teatru), Cristina Modreanu (critic de teatru) şi Andreea Bibiri (actriţă).

Festivalul Naţional de Teatru Independent este organizat de Fundaţia Godot, îşi propune să aducă în prim plan spectacolele de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenţei şi susţinerii acestui fenomen teatral în România. Programul FNTi2 va reuni producţii din Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Cluj, Craiova, Arad şi Târgu-Mureş.

Publicul din Bucureşti va vedea un „stand-up tragedy radical” aşa cum a caracterizat spectacolul teatrului maghiar arădean, de criticul de teatru Rusz Peter. „Nu ne dăm seama cum mai trage aer Harsanyi Attila în valurile de poante spuse toate pe o singură respiraţie, râdem, ne distrăm, rânjim în hohote, dar la sfârşit ni se taie respiraţia…” se poate citi pe portalul cultural toptipp.hu despre spectacol.

Piesa lui Bogosain, în regia lui Tapaszto Erno, a fost tradusă în limba maghiară de către Fekete Reka, în rolul principal avându-l pe Harsanyi Attila. Textul spectacolului este rezultatul unui atelier de dramaturgie, textele lui Eric Bogosian şi Jose Saramago au fost adaptate spectacolului de către Fekete Réka, Harsányi Attila şi Tapasztó Ernő. Muzica a fost compusă de Borsos Pál şi Éder Enikő, traducerea în limba română pentru subtitrare îi aparţine lui Pálfi Kinga.

Premiera spectacolului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional THEALTER din Szeged, Ungaria în vara anului 2014, actorul Harsanyi Attila obţinând premiul pentru Cel Mai Bun Actor – thealter best of subiectiv.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.