Tichetele de masă în format electronic NU ELIMINĂ COMPLET tichetele clasice, din hârtie

Tichetele de masă în format electronic NU ELIMINĂ COMPLET tichetele clasice, din hârtie

Introducerea tichetului de masă electronic nu atrage după sine eliminarea completă a tichetelor în format clasic, din hârtie, informează reprezentanţii Chèque Déjeuner România, unul dintre principalii jucători pe piaţa emitenţilor de tichete cu valoare. Tichetul electronic este o alternativă a tichetului clasic, opţiunea pentru varianta de suport rămânând la alegerea fiecărui angajator.

„Decizia introducerii tichetului electronic a fost publicată în Monitorul Oficial la finalul anului 2013, aducând totodată clarificări suplimentare referitoare la adoptarea şi utilizarea acestui instrument şi menţionând măsurile aplicabile pentru principalele categorii implicate: angajatori, angajaţi, emitenţi şi afiliaţi, în cadrul proiectului normelor de aplicare a legii. Ce trebuie însă reţinut este faptul că angajatorii au libertatea de a alege suportul pe care vor acorda tichetele de masă şi că ambele variante respectă aceleaşi principii şi set de reguli, au aceeaşi valoare şi aceeaşi destinaţie”, menţionează reprezentanţii Chèque Déjeuner România.

Tichetele de masă reprezintă, în România, principalul beneficiu extra-salarial, asigurând productivitatea crescută şi o masă sigură propriilor angajaţi. Prin acordarea tichetelor de masă angajatorul beneficiază de economii de pana la 45% datorită facilităţilor fiscale.

Foto: chequedejeuner.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.