În sfârșit! De săptămâna viitoare, la Trezorerie se va putea plăti cu cardul

În sfârșit! De săptămâna viitoare, la Trezorerie se va putea plăti cu cardul

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara anunță că începând din data de 18 iulie 2016, inclusiv, se vor putea efectua plăți cu cardul la toate unitățile operative ale Trezoreriei din județele componente ale regiunii, respectiv Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș – Severin. „Este vorba despre operațiuni de încasare a impozitelor, taxelor și altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate în unitățile trezoreriei statului”, arată reprezentanții Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Tipurile de creanțe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, din jocuri de noroc, accize încasate din vânzarea de alcool etilic, contribuții de asigurări sociale, contribuții de asigurări sociale de sănătate, contribuții de asigurări pentru șomaj, TVA, amenzi, penalități și confiscări, alte taxe și tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.). Carduri acceptate sunt: VISA, MASTERCARD (sau echivalent).

Proiectul pentru introducerea plății cu cardul prin intermediul terminalelor POS la ghișeele Trezoreriei a impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale, ca metodă alternativă de plată, pentru persoanele fizice și persoanele fizice autorizate a fost finalizat și implementat, până în prezent, numai de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara și Galați.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.