SHARE & VOTE! Un tânăr de origine română, din Pecica, poate fi votat sportivului anului în Iordania

SHARE & VOTE! Un tânăr de origine română, din Pecica, poate fi votat sportivului anului în Iordania

Un tânăr de origine pecicană a fost propus sportivului anului în Iordania de către Comitetul Olimpic al regatului.

Khader Baqleh, în vârstă de 18 ani, calcă pe urmele surorii sale mai mari, Talita, care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, amândoi fiind prezentaţi într-un material în exclusivitate realizat de Pecica News, care poate fi citit AICI.

Mama lor, pecicanca Judit Sisa şi-a cunoscut viitorul soţ de origine iordaniană în studenţie şi s-au mutat în Regatul Hașemit al Iordaniei.

Ambii copii au început să facă sport de la o vârstă fragedă şi sunt multipli campioni la înot.

Comitetul Olimpic Iordanian acordă anual trofeul „Irisul Negru” pentru cel mai bun sportiv al anului 2015, denumit după floarea naţională a ţării.

Trofeul se acordă pe categorii, fiind propuşi câte cinci candidaţi. La categoria Tineret – băieţi (Young Achiever, Male) publicul poate alege din tineri campioni la şah, golf, karate, înot şi jujitsu.

Unul dintre sportivii propuşi este Khader Baqleh, tânărul înotător care se poate mândri cu un palmares bogat cucerit doar anul trecut: două medalii de argint la Campionatul Arab; o medalie de aur, două de argint şi două de bronz la Campionatul Internaţional din Dubai şi trei medalii de argint la ediţia a VIII-a a Campionatul Asiei.

În plus, el este primul sportiv iordanian care a atins timpul de calificare la înot proba 200 liber la Olimpiada de Vară din această vară de la Rio de Janeiro.

Câştigătorul titlului de „Cel mai bun sportiv al anului 2015” în Iordania este ales prin vot pe Facebook. Tânărul de origine pecicană poate fi sprijinit cu un like la fotografia sa, AICI.

UPDATE: Elisabeta Brezan, bunica din Pecica a tânărului sportiv nominalizat pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv al anului 2015 de Comitetul Olimpic Iordanian, ne-a contactat pentru a transmite mulţumiri tuturor cititorilor care au votat pe Facebook.

„Ne bucură foarte mult susţinerea pecicanilor şi aşteptăm în continuare voturi” a spus doamna Brezan.

Votarea se încheie astăzi, la miezul nopţii, Khader fiind momentan pe locul doi.

Forte important de reţinut este faptul că se iau în calcul doar voturile (like-urile) date la imaginea cu tânărul înotător pe pagina oficială de Facebook a Jordan Olympic Committee, cele date la distribuirile pozei nefiind valide.

Cei care nu l-au votat încă pe tânărul înotător de origine pecicană o pot face AICI.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.