Simpozion al ITM Arad: „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”

Simpozion al ITM Arad: „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”

Cu ocazia Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a organizat, marţi, simpozionul cu tema „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”.

„Organizat în parteneriat cu Punctul Focal al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă – România şi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Muncii «Alexandru Darabonţ» (INCDPM) din Bucureşti, simpozionul a avut ca obiect identificarea de soluţii practice şi noi abordări vizând provocările din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, respectiv, munca tinerilor şi fenomenul de îmbătrânire a forţei de muncă în politicile de prevenire ale companiilor din România”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad.

Potrivit sursei citate, evenimentul – care este parte a campaniei paneuropene EU OSHA 2016- 2017 „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere” – a urmărit să ofere oportunitatea unei mai strânse colaborări a tuturor partenerilor sociali cu scopul promovării securităţii şi sănătăţii la locul de muncă pentru angajaţii de toate vârstele, la nivel naţional.

La rândul său, Nicolae Voinoiu, directorul Direcţiei de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti, a afirmat că această temă a muncii tinerilor şi fenomenul de îmbătrânire a forţei de muncă în politicile de prevenire ale companiilor din România a fost dezbătută de-a lungul întregului an, marţi la Arad fiind trase o serie de concluzii.

„Problema protecţiei şi securităţii muncii este una vitală, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori. Angajatorul trebuie să se ocupe de tot ceea ce ţine de securitatea muncii, iar Inspecţia Muncii are obligaţie să verifice cum se realizează acest lucru. De menţionat că prin efectul legii, angajatorul este obligat să asigure un serviciu intern de protecţia muncii”, a mai spus Nicolae Voinoiu.

La simpozion, a fost prezentă Florentina Horgea, prefectul judeţului Arad, alături de reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii Bucureşti, angajatori, angajaţi şi, de asemenea, alţi actori de pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad, astfel ca s-a dat, din nou, după modelul ultimilor ani la ITM Arad, posibilitatea tuturor celor interesaţi să afle cele mai noi reglementări în domeniu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.