Răzvan Anghel, vicepreședinte al USR Arad: „Gheorghe Falcă se crede mai presus de lege”

Răzvan Anghel, vicepreședinte al USR Arad: „Gheorghe Falcă se crede mai presus de lege”

Asfaltarea făcută în urma săpăturilor stradale din această toamnă în municipiul Arad a creat multiple neplăceri. Uniunea Salvați România face demersuri pe lângă Primărie pentru a responsabiliza instituția în acest domeniu, întrucât, susțin cei de la USR, reprezentanții Municipalității dovedesc că nu au capacitatea de a aplica propriul Regulament privind lucrările edilitare.

Cu toate că exista sub alt nume încă dinainte de 2004, în urmă cu 2 ani Primăria Arad a propus și a adoptat „Regulamentul privind avizarea, executarea, urmărirea şi recepţionarea calitativă a lucrărilor edilitar-gospodăreşti (carosabil, trotuare, platforme, alei şi zone verzi) din municipiul Arad”. Potrivit USR, din HCLM nr. 235/2015 a rămas doar numele, pentru că sub conducerea primarului Gheorghe Falcă acest Regulament este ignorat cu lejeritate.

Mai precis, la Articolul 12.3 se precizează că în cazul „săpăturilor executate în carosabil, suprafaţa refăcută va fi de 1/3 din banda de circulație afectată, dar nu mai puţin de 1,2 m lăţime.” Pe majoritatea străzilor această regulă este încălcată, iar Poliția Locală, în ciuda schimbării șefului, continuă să nu își facă treaba, orașul ajungând o mare peticeală și mizerie, afirmă cei de la Uniunea Salvați România.

Am mai abordat subiectul asfaltărilor după lucrări, dar Primăria tratează cu aceeași ignoranță problemele reale din orașul nostru, concentrându-se doar pe anunțuri fantastice și imagine politică. S-a ajuns la o situație ridicolă pentru că această instituție, respectată în trecut, nu poate să urmeze nici măcar propriile regulamente. Soluția la mizeria și haosul din oraș este respectul față de lege. Dar la fel cum a demonstrat în cazul salariilor din Primărie și în multe alte ocazii, Gheorghe Falcă se crede mai presus de lege”, spune Răzvan Anghel, vicepreședinte al USR Arad.

  1. USR nu -i bine ca se asfalteaza stazile?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.