Situația devine tot mai GRAVĂ: „Aradul RISCĂ să rămână fără monumentul MARII UNIRI”

Situația devine tot mai GRAVĂ: „Aradul RISCĂ să rămână fără monumentul MARII UNIRI”

Ministerul Culturii și Identității Naționale a transmis o adresă (care se găsește aici: Adresa Ministerul Culturii) Primăriei Arad și Consiliului Local Municipal Arad, în care solicită demararea de urgență a lucrărilor de amplasare a monumentului Marii Uniri, informează Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

În caz contrar, Ministerul Culturii amenință că va amplasa acel monument într-o altă localitate.

„Aradul se află în fața unei situații fără precedent, riscând să pierdem monumentul Marii Unirii, din cauza intereselor personale ale primarului Gheorghe Falcă. În loc să amplaseze monumentul în locația stabilită printr-o hotărâre a Consiliului Local, anume pe lacul de la Pădurice, primarul Gheorghe Falcă încearcă să se folosească de acest monument și să demoleze piața Catedralei, unde ar urma să fie ridicat un supermarket. Culmea, este vorba despre același supermarket de pe urma căruia firma primarului Falcă a mai câștigat bani frumoși. Toată această joacă a primarului Gheorghe Falcă ar putea lăsa Aradul fără monumentul Marii Uniri. La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Culturii a transmis o adresă Primăriei Arad și CLM Arad, prin care cere măsuri urgente pentru instalarea monumentului. În această adresă, care a fost ascunsă de Gheorghe Falcă, consilierii municipali nefiind informați despre acest subiect, se specifică clar faptul că Aradul are la dispoziție 60 de zile pentru a face pași concreți pentru amplasarea monumentului Marii Uniri, în caz contrar, Ministerul Culturii luând în calcul opțiunea de a schimba beneficiarul final al monumentului, cu o altă localitate de pe teritoriul României”, declară Adrian Todor.

„Din cele 60 de zile s-au scurs deja jumătate, iar dinspre Primăria Arad nu am văzut niciun semn că ar fi cineva preocupat de această situație. Tragem, pe această cale, un semnal de alarmă și cerem public primarului Gheorghe Falcă și celorlalți responsabili din Primăria Arad să ia măsuri urgente pentru ca Aradul să nu piardă monumentul Marii Uniri. Ar fi o nouă dovadă de dispreț la adresa cetățenilor acestui oraș, din partea primarului Falcă și acoliților săi, dacă Aradul ar întâmpina Centenarul Marii Uniri fără acest monument atât de dorit de către arădeni“, susține deputatul social-democrat Adrian Todor.

 

  1. aceasta coloana de piatra nu are nici o conotatie istorica. arata ca si un colac cu mac impletit. acesti politiceni care au aprobat acest colac nu au dorit un monument adevarat care sa ajute sa ne aducem aminte de strabunii nostri care si-au dat viata pentru Romania. factorul decisiv pt alegerea acestui colac cu rahat a fost faptul ca atunci cand acest „monument” a fost ales, la ministerul culturii a fost acest ungur anti roman kelemen hunor. nu s-a dorit un monument cu o semnificatie istorica demn de a memora faptul ca transilvania a fost eliberata din ghiarele unguresti. acesta este motivul. politicieni romani cum va puteti lasa manipulati ca si niste carpe de acesti unguri? vreau sa va zic ca nu sunteti niste politiceni demni si ca va veti primii rasplata pentru toti acei oameni care sufera din cauza vostra.

    Raspunde
  2. Ar trebui amplasat in piata de la Intim sau de la UTA.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.