Situația la zi în Arad a cazurilor noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Situația la zi în Arad a cazurilor noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Zeci de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus au fost înregistrate la Arad în ultimele 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivelul județului Arad, față de ultima raportare (cea de sâmbătă), au fost înregistrate 30 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Nu au fost înregistrate noi decese.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 8 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate, în total, de începutul pandemiei, 897 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 385 sunt vindecate, 207 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 276 sunt la domiciliu şi externate, iar 29 sunt decedate.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 22 august, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 80 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 11 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 594 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 62 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, din care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 500 lei și una pentru fapte de naturâ economică în context COVID-19 (valoare amendă 5000 lei).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.