Mai multe articole din rubrica "" ↑

Situație DRAMATICĂ în județ! Peste 7.000 de preșcolari și elevi NU AU DE PE CE învăța online, iar 900 NU AU ACCES LA INTERNET

Situație DRAMATICĂ în județ! Peste 7.000 de preșcolari și elevi NU AU DE PE CE învăța online, iar 900 NU AU ACCES LA INTERNET

Elevii și preșcolarii învață în sistem online din data de 9 noiembrie. Situația este dramatică însă, deoarece câteva mii dintre ei nu au dispozitive de pe care să participe la ore, iar unii nu au nici măcar acces la internet.

În conformitate cu prevederile art.1 din Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972 din 08.11.2020, începând cu data de 09.11.2020 se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și a elevilor.

În acest context prioritatea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Arad, a conducerilor unităților de învățământ și nu în ultimul rând a administrațiilor județene și locale este asigurarea accesului tuturor preșcolarilor și a elevilor la dispozitive și la conexiune la internet, anunță IȘJ Arad.

„Astfel, după o analiză amănunțită, bazându-ne pe informațiile furnizate de către conducerile unităților de învățământ din municipiul și județul Arad, situația la zi a necesarului de dispozitive electronice se prezintă astfel: Din numărul total al preșcolarilor și al elevilor înscriși în anul școlar 2020-2021, 62073, un număr de 7301 preșcolari și elevi sunt fără dispozitive, iar 900 de preșcolari și elevi nu au acces la internet. Precizăm că accesul la internet este limitat din cauza inexistenței semnalului în localitatea de domiciliu. Aceste localități sunt, după cum urmează: Sârbi, Nădab, Mărăuș, Mailat, Hodiș, Dorgoș, Zăbalț, Bruznic, Cărand, Brusturi, Lupești,Slatina de Mureș, Stejar, Ciuntești, Vălani, Șiad, Roșia Nouă, Luncșoara, Satu Nou, Vânători, Tălagiu,Valea Mare, Dulcele, Zimbru, Vărădia de Mureș, Secaci, Aluniș, Ciungani( Hunedoara), Dud, Arăneag, Nermiș, Zădăreni. În unele din aceste localități există doar zone/străzi fără semnal”, se arată într-un comunicat al IȘJ Arad.

În vederea asigurării accesului la activitățile didactice online a tuturor preșcolarilor și al elevilor, comunitățile locale au depus proiecte pentru achiziția de dispozitive electronice care însumează un număr de 23.605 de echipamente. În cel mai scurt timp, Inspectoratul Școlar Județean Arad va fi în măsură să distribuie către 4900 de elevi tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării. Până atunci unitățile de învățământ au identificat măsuri prin care fiecărui preșcolar sau elev fără dispozitiv, să i se distribuie materiale didactice (printuri, fișe de lucru etc.). De exemplu: distribuirea materialelor se face de către educatoare, invățător, dirigintele clasei, o dată sau de de două ori pe săptămână la școală sau la magazinul sătesc. Există și situații în care materialele se distribuie prin intermediul unor voluntari sau cu ajutorul microbuzului școlar, în cutia poștală a locuinței copilului”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. Marius Sorin Göndör.

 

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.