„OTRAVA” pe care o pun românii în FARFURIE, în perioada POSTULUI

„OTRAVA” pe care o pun românii în FARFURIE, în perioada POSTULUI

Fiecare dintre noi adoptă un regim alimentar după bunul plac, alții după starea de sănătate sau după recomandarea nutriționiștilor sau a doctorilor. Părerile sunt împărțite, unii oameni preferând să consume și produse de origine animală, alții însă, limitându-se doar la legume, fructe și pește.

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului la ortodocși ține 40 de zile, începând cu data de 15 Noiembrie 2020 și sfârșind la 25 Decembrie 2020.

Pe lângă multe variante pe care le putem lua în considerare, avem și pate-ul vegetal, de post, împreună cu  margarina, care puse pe pâine alcătuiesc un sandwich simplu, rapid și gustos.

În urma studiilor pe care le-a efectuat InfoCons a ajuns la concluzia că un astfel de sandwich, care este consumat atât de adulți, dar și de cei mici, poate ajunge să conțină chiar și 30 de E-uri! Acesta poate fi consumat ca o gustare sau poate înlocui o masă întreagă.

Într-un astfel de sandwich putem numeroase E-uri, în următoarele produse:

1.       Pate de post în care se regăsesc  15 aditivi alimentari.

2.       Margarină, în care putem cu ușurință identifica până la 6-8 e-uri într-un singur produs.

3.       Pâine, în care putem găsi 7 aditivi alimentari într-un singur produs.

InfoCons atrage atenția asupra faptului că alimentele care conțin aditivii E160, E170, E200, E223, E262, E270, E300, E472, E475 sau E481 nu pot fi folosite în alimentația copiilor mici sau sugarilor.

Pentru a întregi această gustare și a avea un nivel de saturație mai mare, putem adăuga:

4.       Un pahar cu lapte de soia în care putem cu ușurință identifica până la 5 E-uri într-un singur produs.

5.       O bucată de halva, ca desert, în care se regăsesc 3 E-uri .

Adunându-se astfel doar la o singură masă 38 de aditivi alimentari.

Potrivit InfoCons, recomandat este să avem 3 mese pe zi, uneori chiar și cu mici gustări între ele. Dacă adunăm și aditivii alimentari de la celelalte alimente/sucuri consumate în ziua respectivă, ne trezim că am ingerat un număr destul de mare de E-uri, uneori acestea repetându-se în dieta din acea zi, fapt care poate dăuna.

Mai multe detalii: https://www.infocons.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.