Situație DRAMATICĂ pentru mai mulți elevi din județ. Se ia în calcul reînceperea ȘCOLII ONLINE, iar ei NU AU ACCES LA INTERNET

Situație DRAMATICĂ pentru mai mulți elevi din județ. Se ia în calcul reînceperea ȘCOLII ONLINE, iar ei NU AU ACCES LA INTERNET

Florin Tripa, deputat al PSD Arad, este din nou în dialog cu ANCOM, pe tema serviciilor de slabă calitate ale operatorilor IT și de telefonie în județul Arad.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât administrația prezidențială și guvernul României vorbesc despre începerea anului școlar în format online.

„Pe data de 8 iulie am sesizat din nou, printr-o interpelare oficială, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) privitor la lipsa infrastructurii terestre de internet și de telefonie, precum și a acoperirii și calității semnalului, pe linie de servicii date și telefonie, într-un număr mare de localități din mediul rural din județul Arad. În ciuda faptului că ANCOM a dispus controale în teritoriu, ca urmare a sesizării mele din 2018 și a aplicat amenzi, situația nu s-a schimbat în mod radical iar datele aplicației aisemnal.ro atestă acest fapt, certificat și de primarii și cetățenii satelor și comunelor în cauză, cu care mă aflu într-un dialog continuu. Astăzi, mai mult ca oricând, când administrația prezidențială și guvernul României vorbește despre începerea anului școlar în format online, mi se pare esențial să reevaluăm tema calității serviciilor oferite de operatorii români IT&C în teritoriu. Consecințele pot fi dintre cele mai dramatice și mă gândesc în primul rând la abandonul școlar”, susține Tripa.

„Am cerut ANCOM să verifice din nou care este realitatea la zi din teritoriu, una pe care am expus-o pe baza a sute de dialoguri cu primarii de comune din județul Arad și cu cetățenii. În cursul zilei de ieri, domnul Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, mi-a trimis un răspuns, pe cale oficială, în care menționează eforturile instituției pe care o conduce de a monitoriza atent calitatea serviciilor oferite de operatori în mediul rural, recunoscând că există încă probleme serioase privind acoperirea în localități care țin de comunele: Beliu, Craiva, Hășmaș, Săvârșin, Șiștarovăț, Vărădia de Mureș, Archiș, Conop și Vârfurile. Sper ca monitorizarea să nu se oprească aici, iar ANCOM să fie cât mai imparțial și exigent, pentru că cetățenii plătesc bani grei operatorilor de date și telefonie pentru servicii de o calitate absolut îndoielnică. Știm prea bine că există o diferență esențială între teorie și practică, între datele empirice comunicate de operatori, total fanteziste și realitatea din teritoriu. De aici până la abuzuri nu e cale lungă iar consecințele negative decurg de la sine”spune Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.