ŞOC în DIASPORA: Popriri pe conturile românilor care muncesc în străinătate

ŞOC în DIASPORA: Popriri pe conturile românilor care muncesc în străinătate

Românii care muncesc în străinătate şi care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor prevăzute de cadrul legal existent în România s-ar putea trezi cu popriri pe conturi, potrivit noului Cod de Procedură Fiscală.

Pentru acest lucru nu mai trebuie decât ca ANAF să aibă acces la datele confidenţiale ale clienţilor băncilor, lucru care s-ar pute întâmpla cât de curând, la propunerea unui deputat din Cluj.

Propunerea vizează colaborarea ANAF cu peste 52 de bănci din întreaga lume, pentru prevenirea evaziunii fiscale şi, totodată, pentru facilitarea recuperării sub umbrela legii, a debitelor persoanelor care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor prevăzute de cadrul legal existent în România.

Sursa: Realitatea TV

  1. Dar cand o sa se puna schestru pe averile celor care ne conduc asa de bine

    Raspunde
  2. Daca vreti sa va trazneasca din senin mai faceti si asta si dupa acea intrebati ce ati facut sa meritati asta din partea mea nu meritati nici sa calcati pamantul

    Raspunde
  3. dar o muie nu vreti voi???vb lui vadim ….

    Raspunde
  4. poate vorsa sirseac si ei ca Ceausescu

    Raspunde
  5. Nu au nici un drept sa intre in conturile oamenilor care sunt plecati din tara,bătaie de joc,nu stiu ce sa mai facă,numai cei plecati stiu cat muncesc pentru bani,daca era si in tara un trai mai bun nu eram plecati printre straini ,fara familie si sa muncim pentru a duce o viata cat de cat mai buna ,

    Raspunde
    • Ana, daca ti-ai platit taxele in tare pe propietatiile detinute in romania nu o sa ai probleme cu anaful asa ca te ambalezi pe degeaba.In schimb daca nu ti le-ai platit au tot dreptul sa te taxeze deoarece cat timp detii proprietate intr-o tara platesti taxa pentru ea si in tara aia(masina,casa,teren,etc)

      Raspunde
      • Marius, nu este vorba despre impozitele pe proprietatile din Romania ale celor care lucreaza in strainatate, pentru ca acelea si le plateste fiecare. Disperatii din guvernul comunist vor sa ia cu japca pe ultimii 5 ani contributiile sociale (sanatate, pensie, asigurari sociale) ceea ce este absurd pentru ca un angajat in strainatate are 1.800 euro salariu brut ca sa aiba 1.000 euro salariu in mana (de exemplu). „Darile” catre stat se cuvin intotdeauna in locul unde produci venituri dar in Romania se poate orice!

        Raspunde
      • Elena,taxele si impozitele pe proprietati se pot plati de catre ori care membru al fam.ramas in tara,dar ptr.alte operatiuni trebuie imputerniciri pe care ‘cultii’ din tara noastra le gasesc mereu incorecte.Sa indrazneasca si la asta(desi eu si ai mei nu avem probleme)si atunci prosti or fi cei care nu dau in judecatul si banca ce le-a pus la dispozitie acestor INFRACTORI datele personale si statul roman ptr.violare contului bancar si plus ….

        Raspunde
  6. Muie multa o Sa VA dea romanii plecati afara ,Mai bine platim aici unde muncim decat Sa VA dam voua ,jegurilor ,fomistilor ,muistilor

    Raspunde
    • La ce pula mea aveti voi drept de vot? Futu va muma in cur! Voi dati guvernul de afara. Voi v ati luat tara inapoi! Platiti ce pla me sa vedeti cum e cu Johannis. Basescu si cu gorghiu si ceilalti pedelei pe care ii tot votati de afara!

      Raspunde
  7. Vor face ei asta când îmi voi vedea eu ceafa si când va zbura porcul…..mâine de la 3 la 2

    Raspunde
  8. De cite ori. Vreau sa platit inpozite pintura Cei di strainatste platesti inpozite in tara in care locuieste, anunció ce inpozite mai traba sa plateada, dar pa averías color care au furat Romina. De atita anii ce se intimpla astea ce inpozite traba sa plateasca.

    Raspunde
  9. Mai nu va mai ambalati atat.Taxele la care se refera ANAF-ul is alea care inca esti obligat sa le platesti cum ar fii taxa la masina la casa la teren si chestisoare de genul.cat timp detii asa ceva in romania si nu platesti taxele au tot dreptul sa isi recupereze banii.Daca ati plecat si nu mai detineti masina,casa,teren etc in romania nu aveti pentru ce plati taxa in tara(eventual doar o banca ramasa).Dar musai ca multi romanasi de-ai nostrii plecati mai vor sa tina si propietati in romania fara sa le plateasca.

    Raspunde
  10. STATI LINISTITI CA NU FAC EI LEGEA IN AFARA TARII . SI IN AL 2LEA RAND PLATIM TAXE SI IMPOZITE UNDE MUNCIM ASA CA NU POT SA NE MANEVREZE EI

    Raspunde
  11. Cred ca domnului deputat i sa urat cu binele,ba voi nu va ganditi ca se satura romani de atata hotiie si saracie poporu va pus unde santeti poporu va da jos va asteapta ceausescu cu bratele deschise

    Raspunde
  12. Ce. Ar fi dacă domnul deputat ar futeo pe masa… Simplu scurt și la gaura lu masa.

    Raspunde
  13. presupun ca noi,cei care am declarat impozitul in tara unde am lucrat,nu avem motiv sa ne ingrijoram!!!doar am platit aici….

    Raspunde
  14. Da eu as vrea sa vad cite taxse platesc ei toti care sint la conducere doar pe Oameni pun o gramada de taxse si pe ei nui trage nimeni la raspundere , noi prin taxe ai pltim pe ei ca sa poata fura mai departe si acum mai vreau si dupa beti oameni plecati sa ia banisa va fie Rusine !

    Raspunde
  15. Nu mă interesează taxele voastre, idioților!!!!! Plătesc destule!!! Pentru orice eventuală taxă ca, să vă trag la MUIE până mă plictisesc eu și toată Diaspora!!!

    Raspunde
  16. Facă numai asta bancile…….sa vezi cum raman falite !!! Se retrag toti de acolo !!!

    Raspunde
  17. Gabriel Dumitrache 20 iulie, 2015, 9:43 pm

    Deputat prostalau ! Pai ce poprire sa puna dobitocul ? Pe ce ? Daca nu am avut nici un venit ? Nu a invatat nimic analfabetul la scoala ! Pai 16 % din zero fac zero berbecule ! Impozit am platit in Norvegia unde am facut venitul ! Tie iti trag trambita !

    Raspunde
  18. Tot noua..??cei care au vile si averi..cum ar fi tiganii!!de unde dracu au avut atatia bani??nu.i vede nimeni??tot de la amaratii care muncesc afara..sa trimita o paine cinstit la copii..tot de ei se leaga??sa creeze locuri de munca in tara!!sa nu mai plecam!!asta nu face nimeni??de luat banii…e repede!!!de oferit nu ofera..nimic!!iar cei in parlament..care dorm…si.au facut salarii de mii de euro!!bravo!asta e ro noastra..multumim!

    Raspunde
  19. Revoluti o sa iese daca o sa faca asta nu mai noii stim cum tragem pintre straini sa ne facem un vitor la copii ca eii ne fura in loc sa ne ajoute asta e guvernul rominesc

    Raspunde
  20. sant foarte dezolata statul Roman si -a permis sa trimita ANAF-ul sa controleza conturile ,depozitele celor ce muncesc in strainatate, asa ca mi-au fost puse popriri pe cont, fiind rezident in strainatate ,cu toate actele in regula ,problema este ,,nu stiu cand s-a aprobat aceasta lege ,Dar daca platim taxe impozite tot ce se cere in statul respectiv , statul Roman in loc sa ne protejeze ne descurajeaza si mai mult cu hotararile indecente apropierea si chiar reintoarcerea in tara noastra. Platim contibutiile catre statul respectiv sa mai platim si in tara de origine,Am ramas cu gust amar despre tara mea iubita ,o sa fim nevoiti sa ne schimbam cetatenia sa fim protejati de alte tari care ne adopta . atunci statul Roman va pierde cetatenii si nu vor mai avea bancile pline depozite financiare, nu au pic de demnitate acele persoane care au gandit ca pot promova o astfel de lege. s-au pretat la putin cu putin vor ramane. pe termen scurt au incasari dar pe termen lung nu cred

    Raspunde
    • sunt foarte dezolata statul Roman si -a permis sa trimita ANAF-ul sa controleza conturile ,depozitele celor ce muncesc in strainatate, asa ca mi-au fost puse popriri pe cont, fiind rezident in strainatate ,cu toate actele in regula ,problema este ,,nu stiu cand s-a aprobat aceasta lege ,Dar daca platim taxe impozite tot ce se cere in statul respectiv , statul Roman in loc sa ne protejeze ne descurajeaza si mai mult cu hotararile indecente apropierea si chiar reintoarcerea in tara noastra. Platim contibutiile catre statul respectiv sa mai platim si in tara de origine,Am ramas cu gust amar despre tara mea iubita ,o sa fim nevoiti sa ne schimbam cetatenia sa fim protejati de alte tari care ne adopta . atunci statul Roman va pierde cetatenii si nu vor mai avea bancile pline depozite financiare, nu au pic de demnitate acele persoane care au gandit ca pot promova o astfel de lege. s-au pretat la putin cu putin vor ramane. pe termen scurt au incasari dar pe termen lung nu cred

      Raspunde
  21. Bine ca pun proprire pe salarii la oameni care se sacrifica pt a lucra in strainatate sa-si castige o paine la copiii ca in Romania nu mai au loc de hoti huuoooo hotilor

    Raspunde
  22. La aia care fura normal ca nu le pot pune proprire pe nimic fiindca nu lucra cu bancile

    Raspunde
  23. Pe ajutoarele sociale cand se pun propriri?

    Raspunde
  24. Ex.Au venit cateva persoane la angajare la firma unde lucrez si cand au auzit ca li se da salar de 1400 lei net plus tichete in valoare de 300 llei au plecat si ba chiar au comentat ca mai mult iau ajutor social de ce sa vina sa lucreze pe 1400 de lei.

    Raspunde
  25. Asa ca dragii mei in Romania oamenii cinstiti,harnici si inteligenti nu au nici un viitor

    Raspunde
  26. Cu durere in suflet o spun Romania a ajuns o tara ciumata

    Raspunde
  27. Fug toti tinerii din ea ca de ciuma

    Raspunde
  28. Nu platim destul 45 la suta din salarii ,vreti sa ne luati tot ticalosilor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.