Societatea civilă îl ACUZĂ pe Falcă de „ATITUDINE REVANŞARDĂ” şi furnizare de „INFORMAŢII FALSE”

Societatea civilă îl ACUZĂ pe Falcă de „ATITUDINE REVANŞARDĂ” şi furnizare de „INFORMAŢII FALSE”

Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”, constituit din reprezentanţi ai societăţii civile din Arad, consideră că „în urma declarațiilor făcute ieri de Primarul Gheorghe Falcă, conform cărora va întruni Consiliul Local pentru a retrage cele două amendamente ilegale la Hotărârea 201/2014 (PUZCP) pentru zona protejată, considerăm că cerințele grupului Salvați Parcul Eminescu (retragerea licitației pentru studiul de fezabilitate și retragerea amendamentelor la PUZCP) au fost îndeplinite”.

„Această inițiativă civică a avut câștig de cauză și parcul a fost salvat! Ne întristează însă atitudinea revanșardă a Primarului Municipiului nostru, faptul că deși a înțeles ilegalitatea demersului instituției pe care o conduce, nu știe să se retragă cu demnitate, ci atacându-i și insultându-i pe cei care au demarat protestele pentru salvarea parcului.

Mai mult, declarațiile făcute ieri de domnia sa conțin multe informații false: faptul că în parcul Eminescu nu ar exista arbori seculari, când însăși documentele Primăriei demonstrează asta, faptul că din cauza suspendării PUZCP arădenii nu mai pot obține certificate de urbanism în zona centrală când în lipsa acestuia operează PUG în vigoare și Regulamentul General de Urbanism, faptul că în spatele protestelor s-ar afla un demers politic, când această acțiune a fost una pur civică.

Dar, ceea ce contează e că în pofida lipsei totale de transparență și comunicare manifestată de Primăria Arad, protestul nostru, început în decembrie anul trecut a reușit. Cu perseverență, cu efort, cu mobilizare și cu dăruirea arădenilor care au înțeles că opinia lor contează.

Din păcate, Primarul Aradului a amintit ieri încă o dată și faptul că nu renunță și va reveni în viitor cu un nou plan urbanistic pentru Parcul Eminescu. Îl credem că o va face, dar știm că în condiții legale substituirea parcului cu o parcare nu va fi niciodată posibilă. Iar dacă o va face noi vom fi din nou aici, atât în parc, cât și pe căile legale de atac, pentru a ne apăra dreptul la oxigen, la o viață sănătoasă și la tradiția Aradului.

Le mulțumim tuturor arădenilor care au susținut acest demers și îi felicităm încă o dată pentru implicare!”, se arată într-un comunicat de presă al grupului de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.