Șoferi CERCETAȚI de poliție, pentru TRAFIC de migranți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Șoferi CERCETAȚI de poliție, pentru TRAFIC de migranți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat luni 11 tineri din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

Potrivit polițiștilor de frontieră, „în data de 09.11.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 49 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice pe ruta România – Germania”.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul automarfarului,  ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane. În cadrul verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Afganistan. Este vorba despre patru minori, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani.

Tot ieri, în jurul orei 17,30, în acelaşi punct de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc în vârstă de 38 ani conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta textile pe ruta Bulgaria – Norvegia.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.