Soprana Felicia Filip a primit Distincţia de Onoare a Judeţului Arad (GALERIE FOTO)

Soprana Felicia Filip a primit Distincţia de Onoare a Judeţului Arad (GALERIE FOTO)

Consiliul Judeţean Arad i-a acordat, vineri, Distincţia de Onoare a Judeţului Arad sopranei Felicia Filip. Distincţia i-a fost conferită artistei în cadrul unei festivități ce a avut loc în deschiderea ședinței Consiliului Județean Arad (CJA), „în semn de recunoaștere a meritelor deosebite, a rezultatelor de excepție și a valorii artistice dovedite în domeniul muzicii, dar și pentru promovarea imaginii județului Arad în țară și în străinătate”, după cum a remarcat, în discursul său, Nicolae Ioțcu, preşedintele CJA.

În proiectul de hotărâre privind acordarea distincției, căruia i-a dat citire președintele administrației județene, se arată că „în ultimii ani, prin prezența sa în cadrul evenimentelor culturale derulate în județul Arad, dar și prin activitatea desfășurată, rezultatele de excepție și valoarea artistică dovedite în domeniul muzicii în care activează, doamna Felicia Filip promovează cu succes imaginea județului Arad”.

După prezentarea activității cunoscutei artiste lirice de către Rodica Tălmaciu, fost director al Filarmonicii de Stat Arad, președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, i-a conferit Feliciei Filip Distinția de Onoare a județului Arad, respectiv o diplomă și o medalie care atestă primirea acestei distincții.

Cu acest prilej, Felicia Filip a susținut înființarea Clubului Centrului Cultural Județean Arad, pentru susținerea culturii județului, afirmând că dorește să fie prima persoană care semnează pentru înființarea acestuia.

„Mulțumesc Aradului pentru această distincție și pentru onoarea ce mi s-a făcut. Mă onorează și, la rândul meu, sunt omul care sunt onorat în obligația de a reprezenta Aradul peste tot în țară și în lume, pentru că aici sunt lucruri minunate pe care le-am trăit pe pielea mea. Am fost invitată să particip la diverse festivaluri, întâlniri cu liceul de artă, apoi am fost invitată cu Opera comică pentru copii. Am fost fericită să văd, la spectacol, că sala este plină și că nu mai sunt locuri. Asta înseamnă că aici este nevoie, ca peste tot, de evenimente de calitate, de evenimente culturale. Noi, oamenii, avem nevoie de hrană spirituală, de cultură și aici, la Arad, acest lucru se întâmplă. Este un fel de miracol pe care îl simt, cu care mă mândresc. Dorim ca aici, la Arad, să existe Clubul susținătorilor culturii, susținătorilor Centrului Cultural Județean”, a spus Felicia Filip.

La rândul său, Nicolae Ioțcu, a făcut un apel către instituțiile și oamenii politici din România să-și îndrepte atenția către susținerea culturii și valorilor.

„Fiecare instituție a statului român este obligată să facă în așa fel încât valorile să fie promovate. Faptul că astăzi avem onoarea să acordăm această distincție doamnei Felicia Filip este un lucru minunat pentru Arad. Este un lucru minunat pentru că, dincolo de activitatea noastră, prin spectacolele Teatrului de Vară facem în așa fel încât artiștii valoroși din România, oamenii de cultură, să fie evidențiați pentru a crea acel loc în care să se poată face educație prin cultură. Cred că este momentul în România să promovăm valorile și să promovăm tot ce are mai bun poporul român”, a afirmat Nicolae Ioțcu.

La finalul festivității, soprana Felicia Filip le-a oferit consilierilor un cadou simbolic, un puzzle pentru copii cu vârsta peste 3 ani, în care trebuie construită o imagine din povestea „Fetița cu chibriturile”, de Hans Christian Andersen, îndemnându-i pe aceștia „să fie copii”.

  1. intradevar Felicia Filip este o valoare artistica. sincere felicitari!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.