Spectacolul „Dorde neunde”, pe scena Trupei Marionete

Spectacolul „Dorde neunde”, pe scena Trupei Marionete

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, basmul cules de Petre Ispirescu, prinde viață pe scena Trupei Marionete într-o formă specială: cea a spectacolului „Dorde neunde”.

Montarea, semnată de regizorul Ștefan Iordănescu, ajunge din nou în fața publicului duminică, 28 mai, de la ora 11.

„Am scris scenariul pornind de la un poem de Eduard Covali, text inspirat la rându-i din basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, cules de Petre Ispirescu. Propun o versiune puternică, actuală și vie a poemului dramatic ce poate părea vag desuet în ziua de azi. Dorința mea este de a face ca teatrul românesc pe texte fundamentale ale devenirii noastre, să renască, ca de fiecare dată, din propria-i cenușă”, spune regizorul Ștefan Iordănescu

Spectacolul este o coproducție Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara.

Scenografia și muzica originală este semnată de Dorothea Iordănescu, iar costumele de Chic by Vali Cioban. Echipa artistică este completată inspirat de Maura Cosma (coregrafie), Lucian Moga (light design) și Lucian Matei (video design și mapping).

Spectacolul este un bun prilej de reîntâlnire a publicului cu actorii arădeni: Lenuța Dorobanțu, Oana Rogojină, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș Sorin Calotă și Cosmin Blaga, dar și de cunoaștere a unor noi creatori. Este vorba despre Raluca Grumăzescu și Raul Lăzărescu – actori ai Teatrului „Merlin”din Timișoara. 

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Vă reamintim că biletele, care costă 25 pentru adulți, 15 lei – pentru pensionari și studenți și 7 lei pentru preșcolari și elevi, pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile, fie online de pe platforma www.eventim.ro fie prin rezervare telefonică, la numerele de telefon 0257.280.974 și 0746.673.691, de marți până vineri, între orele 10 – 14. Spectatorii care și-au făcut rezervare își vor ridica biletele, de la caseria Sălii Marionete, str. Episcopiei nr. 15, de marți până vineri între orele 10 – 14, duminică până cel târziu la ora 10.30. După această oră, rezervările se anulează. Casieria este deschisă de marți până vineri, între orele 10 – 14, duminică, în intervalul 9:30 – 10.55.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.