Povestea JAZZAR continuă. Programul complet al ediției din acest an

Povestea JAZZAR continuă. Programul complet al ediției din acest an

Festivalul Internațional JAZZAR revine cu cea de-a doua ediție, în perioada 26 – 28 mai la Arad.

Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, este și în acest an parteneră în cadrul proiectului muzical JAZZAR.

Festivalul JAZZAR va oferi publicului o incursiune în lumea muzicală a Jazzului. La Sinagoga neologă, în Cetatea Aradului și în Parcul Zsolt Török vor concerta artiști de talie națională și internațională. Evenimentul își propune să prezinte o paletă muzicală largă din punct de vedere stilistic, de la jazz clasic la fusion, jazz experimental, contemporan etc.

„Continuăm proiectul început anul trecut. Vor fi trei zile cu muzică bună. Startul festivalului va fi dat la Sinagogă; Cetatea Aradului a fost rezervată pentru cea de-a doua zi de festival, iar duminică, vom asculta muzică jazz în Parcul Zsolt Török, la fel ca anul trecut. Cred ca va fi un eveniment cel puțin la fel de reușit ca cel de anul trecut. Cred că este loc în rândul evenimentelor organizate în Arad și pentru jazz  și cu siguranță arădenii vor demonstra acest lucru.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

„Avem un eveniment internațional de jazz care sperăm că va reuși să pună Aradul pe harta evenimentelor de acest gen. Anul acesta ca și o noutate avem JAZZAR în Cetate și sperăm să atragem cât mai multă lume. Dacă va fi un succes vom avea parteneriate cu orașe-cetate din alte țări unde sperăm ca în anii viitori să facem un festival internațional regional. Sinagoga pe care o cunoașteți de anul trecut este un spațiu perfect pentru prima zi de festival dedicată jazz-ului experimental. Vom continua cu Cetatea Aradului, iar apoi ne mutăm în Parcul Zsolt Török, devenit tradițional. Este un loc liniștit, cu multă vegetație, potrivit pentru a savura diferitele genuri de jazz. Vă așteptăm să veniți în număr cât mai mare.”, a menționat Roland Boiț, preşedintele Asociaţiei „Europeanul”.

O altă noutate a acestei ediții este Bursa Muzicală Jazzar care are ca scop susținerea tinerilor muzicieni. Din fondurile colectate se vor acorda anual premii pentru artiștii în devenire implicați în crearea unor proiecte muzicale în cadrul Festivalului JAZZAR.

„Încercăm să continuăm obiectivul nostru principal de aproape zece ani prin care susținem performanța în rândul tinerei generații. În fiecare an îi premiem pe cei mai buni la învățătură, cultură și sport în cadrul Balului Comunității Arădene. Anul acesta ne-am propus să susținem și tinerii muzicieni care urcă pe scena festivalului. Cei care vor contribui la Bursa Muzicală Jazzar vor primi  pentru gestul lor de mărinimie o incursiune de neuitat în lumea muzicală a Jazzului şi acces în două din cele mai emblematice locaţii din Arad: Sinagoga neologă şi Cetatea Aradului unde vor concerta artiști de talie națională și internațională.”, a mai precizat Roland Boiț.

Accesul publicului la spectacolele organizate în Parcul „Zsolt Török” va fi gratuit și liber, iar pentru spectacolele organizate în Cetate și Sinagoga neologă accesul se va face pe bază de Carte de Identitate și invitație care se poate obține după efectuarea contribuției de 75 lei, online pe www.jazzar.ro, sau fizic de la casieriile Filarmonicii sau a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad (începând de marți, 9 mai).

Programul festivalului este următorul:

Vineri, 26 Mai 2023 – Sinagoga neologă din Arad, ora 20:00
– Grup coral Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad
– Fluidian spectacol de chitară și lumini

Sâmbătă, 27 Mai 2023 – platoul central Cetatea Aradului
ora 17:00 – asociația IRR 33 Cetatea Aradului – reconstituiri istorico-militare.
ora 17:30 – Expoziția Muzeului Cetății și expoziția privată „Ordine și Medalii Românești 1866-1947”
ora 19:00
– Edina & Friends
– Moonlight Breakfast
– Blazzaj
*** Lupii de foc – Flaming Jazz- #fireshow

Duminică, 28 Mai 2023 – #Parcul„Zsolt Török” din Arad
ora 14:00 – DJ Bruno Fletter – Jazz-funk, Smooth jazz, brazilian lounge, jazz soul
ora 19:00
– Zaera George & Friends
– Roana Red Project
– Fish in Oil
***  alte activități auxiliare, workshopuri, întâlniri cu diverse tipuri de artă, muzicale și nu numai, susținute de elevii Colegiului de Arte „Sabin Dragoi”, studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” dar și de voluntarii diverselor asociații participante.

Festivalul este organizat de asociația Europeanul și compania Remada New Life & Fun Concept în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Unitatea Militară 01249 Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Vechiul Cazinou, Comunitatea Evreiască din Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Filarmonica Arad, asociația OSTSM și este susținut de sponsori locali și naționali.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.