Tinerii talentați și cu rezultate bune pot obține finanțare de până la 10.000 de lei

Tinerii talentați și cu rezultate bune pot obține finanțare de până la 10.000 de lei

Tinerii talentați și cu rezultate bune pot obține finanțare de până la 10.000 de lei în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, dedicat tinerilor sportivi și artiști.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis înscrierile pentru cea de-a 18-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, prin care oferă sprijin financiar tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune. Tinerii talentați se pot înscrie în concursul de proiecte până pe data de 15 iunie inclusiv și pot obține sprijin financiar pentru a-și achiziționa materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru a susține cheltuielile de deplasare la concursuri, festivaluri sau în cantonamente.

Programul MOL de promovare a talentelor este unul de referință pentru MOL România și a fost derulat anual, încă din 2006. În total, în această perioadă, a fost investit un buget de peste șase milioane de lei în susținerea a 3.340 de tineri talentați. Aceștia au folosit bugetul pe care l-au primit pentru acțiunile menite să îi ajute să progreseze în cariera artistică sau sportivă. În 2022, de exemplu, câțiva dintre beneficiari: Lois Muntean – vioară, Andrei Pennazio – pictură, Tudor Torge – chitară clasică, Szaniszló Attila și Sînziana Mircea – pian, au folosit sponsorizarea obținută pentru a organiza expoziții sau recitaluri, câștigând o șansă în plus să își crească popularitatea. Alți tineri, precum Casian Cîdu – scrimă, Fángli Henrietta și Eliza Diamandescu – înot, Cosmin Nedelea – patinaj viteză, au folosit bugetul pe care l-au obținut pentru a-și achiziționa materialele necesare sau pentru a participa la diferite competiții.

„De 18 ani, de când MOL România a lansat acest program, am avut onoarea și bucuria de a colabora cu unii dintre cei mai buni tineri sportivi și artiști din țară. Atât ei, cât și părinții, profesorii, antrenorii lor, apreciază sprijinul pe care îl pot accesa prin acest concurs de proiecte, iar interesul crescut pentru acesta reprezintă o recunoaștere importantă pentru noi și ne dă încredere să continuăm. Ne mândrim cu faptul că programul MOL de promovare a talentelor este cea mai longevivă inițiativă din acest domeniu, pe plan național, și ne reafirmăm angajamentul de a investi în programe de responsabilitate socială care oferă valoare adăugată pentru comunitatea noastră”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

Sunt eligibili sportivii și artiștii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, iar cei interesați pot depune proiectele online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 15 iunie 2023 inclusiv. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și pentru echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților, recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor și bugetul necesar pentru realizarea acestora. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2023 este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obținut finanțare în anii anteriori, sunt invitați să se înscrie într-o categorie specială, destinată lor.

„Le recomandăm tinerilor să înceapă cât mai repede procedura de înscriere, care este simplă, și să aloce timp suficient și pentru documentele opționale, care pot constitui avantaj. Atât realizările din ultimii doi ani, cât și scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, pentru care solicită finanțarea, trebuie explicate foarte clar. Cei interesați găsesc toate informațiile necesare înscrierii pe website-ul Fundației și ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere, inclusiv în grupul de Facebook al Programului, unde pot împărtăși și experiența”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.