Stadionul UTA nu respectă standardele UEFA și necesită NOI LUCRĂRI în valoare de PESTE 4 MILIOANE DE EURO

Stadionul UTA nu respectă standardele UEFA și necesită NOI LUCRĂRI în valoare de PESTE 4 MILIOANE DE EURO

Consilierii locali municipali vor avea pe ordinea de zi a ședinței publice extraordinare de vineri, 29 noiembrie, un nou proiect de hotărâre privind stadionul UTA.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 555/2019 „SF – privind aprobarea refacerii documentației tehnico-economice – studiu de fezabilitate –  și reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA, modificări și completări”– inițiativa primarului.

Astfe, pe lângă întârzierile foarte lungi și repetate, din cauză să stadionul nu respectă în totalitate normele UEFA, necesită noi lucrări, extrem de costisitoare. Mai exact, lucrări în valoare de 4,4 milioane de euro, bani alocați atât din bugetul local, adică din bani publici, cât și „din alte surse atrase în condițiile legii”.

Proiectul prevede aprobarea finanțării restului de executat în valoare de 21.050.971 lei inclusiv TVA, din care C+M,  14.832.804 lei inclusiv TVA.

Studiul de fezabilitate vizează refuncționalizarea stadionului de fotbal, în condițiile impuse de desfășurarea meciurilor interne cât și cele europene, care reprezintă un obiectiv atât pentru autoritățile publice cât și pentru locuitorii Municipiului Arad, dar și ai județului, având în vedere tradiția îndelungată a acestui sport în această zonă, se arată în proiect.

„Obiectivul proiectului este realizarea unui stadion de fotbal nou care să asigure toate condițiile necesare desfășurării meciurilor de fotbal, atât pe plan intern (în cadrul ligilor interne de fotbal), cât și a celor internaționale (la nivelul echipelor de club sau chiar echipei naționale). Necesitatea investiţiei rezultă și din lipsa unui stadion de fotbal care să asigure respectarea integrală a condițiilor impuse de standardul UEFA categoria 4 cu privire la omologarea stadioanelor pentru disputarea meciurilor naționale și internaționale de fotbal, televizate, în scopul redării atractivității acestuia atât pentru cetăţenii săi, cât şi pentru dezvoltarea capacităților sportive almunicipiului. Luând în considerare evoluția investiției din punct de vedere a proiectării și execuției lucrărilor derulate în perioada 2014-2019, influențată de adaptări și modificări ale proiectului tehnic din motive neprevăzute și imprevizibile, a apărut necesitatea actualizării Studiului de Fezabilitate inițial (2009), care să cuprindă toate aceste modificări, față de care investiția nu ar putea fi finalizată în vederea punerii în funcțiune și omologării, conform cerințelor UEFA. În acest sens s-au identificat modificări de soluții datorate necesității respectării normelor din România în paralel cu Normele UEFA pentru certificarea ulterioară stadionului”, prevede noul proiect de hotărâre, ce va fi supus vineri votului consilierilor locali.

Întregul proiect poate fi studiat aici: 1 PH din 29 11 2019 nr. 555 stadion UTA 2019-1

  1. Pai in urma cu cateva saptamani ne asigura primarul si trupa lui ca totul e in regula,nici vorba sa nu respecte cerintele UEFA.curat murdar

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.