Statuile NUD din Roma au fost ACOPERITE, iar VINUL a fost SCOS din MENIU. Vizita care I-A ÎNFURIAT pe italieni!

Statuile NUD din Roma au fost ACOPERITE, iar VINUL a fost SCOS din MENIU. Vizita care I-A ÎNFURIAT pe italieni!

Vizita efectuată de președintele iranian Hassan Rohani în Italia a provocat polemici în Peninsulă, după ce guvernul italian a luat decizia de a acoperi cu paravane statuile nud din Capitoliu pentru a nu fi văzute de președinte.

Deși, nu a obținut acordul unei inspecții prealabile, primăria Romei a acceptat să mascheze cu paravane celebra statuie a lui Venus și alte nuduri de la Capitoliul din Roma, pentru a nu-l ofensa pe președintele iranian.

În plus, autoritățile italiene au acceptat să elimine și vinul din protocol în timpul dejunului cu președintele republicii, Sergio Matterella, și cu premierul Renzi.

Partidul anti-euro și anti-imigrație Liga Nordului a denunțat supunerea guvernului italian:

„Guvernului pare că îi e rușine cu rădăcinile și istoria noastră (…). Trebuie să punem și hijab pe operele noastre de artă, în numele integrării?”.

Pope Francis and Iranian President Hassan Rouhani, left, share a laugh during their private audience at the Vatican,Tuesday, Jan. 26, 2016. Iranís president has paid a call on Pope Francis at the Vatican during a European visit aimed at positioning Tehran as a potential top player in efforts to resolve Middle East conflicts, including Syriaís civil war. (AP Photo/Andrew Medichini, Pool)

Sursa: telegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.