Studenții și rezidenții de la UVVG, voluntari în zile de cumpănă

Studenții și rezidenții de la UVVG, voluntari în zile de cumpănă

Studenții și rezidenții Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad s-au mobilizat  și au răspuns acțiunii de recrutare a voluntarilor, în situația actuală a pandemiei.

Recrutarea a fost lansată la finalul săptămânii trecute de către Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, de a sprijini activităţile din cadrul camerelor de gardă şi ale unităţilor de primiri urgenţe, în funcție de evoluţia infecţiilor cu noul coronavirus, dar și din punct de vedere social.

Voluntarii au oferit suport persoanelor vârstnice, și nu numai, ei venind în ajutorul comunității pentru a fi de folos în domeniile medical și social, dar și pentru consiliere psihologică online.

Printr-un parteneriat pe care îl preconizăm cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Aradului, cei aproximativ 100 de voluntari UVVG vor asigura în municipiul Arad, în colaborare cu preoții din parohii, cu reprezentanții altor culte religioase, o legătură utilă pe latura medicală și socială a familiior și persoanelor defavorizate din municipiu, cu instituțiile abilitate ale statului: spital, primărie, servicii sociale sau cu organizații cu scop umanitar”, a subliniat  Rector Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.