HALUCINANT! Suporterii UTA-ei, ȘANTAJAȚI: „Primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA mai face acest lucru”

HALUCINANT! Suporterii UTA-ei, ȘANTAJAȚI: „Primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA mai face acest lucru”

Suporter Club UTA anunță că suporterii sunt șantajați pe motive politice.

Aceștia spun că în primul rând doresc să felicite echipa și antrenorii pentru extraordinarul rezultat obținut la Ploiești. Este o dovadă în plus că toate speranțele și tot entuziasmul pe care l-au simțit la acest început de sezon au acoperire în ceea ce se întâmplă în vestiar și pe teren. Întotdeauna au fost alături de club și de echipă, chiar și în momente delicate sau anoste și cu atât mai mult se bucură că își pot arăta atașamentul cu inima plină de bucuria succeselor pe plan sportiv, cărora le duceau dorul de atât de mult timp. Ei le mulțumesc celor din teren și de pe bancă pentru faptul că le prilejuiesc asemenea trăiri.

„Considerăm că astfel de momente de euforie sportivă ar trebui să fie un detonator pentru renașterea entuziasmului întregii comunități locale față de tot ceea ce înseamnă UTA. Și în mare măsură observăm că această așteptare a noastră prinde contur și arădenii revin încet încet sufletesc și fizic alături de echipă. Din păcate, este trist că trebuie să constatăm că există în comunitatea noastră și oameni care pun interesele personale, politice deasupra acestui entuziasm. A fost șocant pentru noi să constatăm că ceea ce se dorea o simplă mobilizare la discuții și schimb de idei în interiorul suflării utiste a declanșat în universul meschin și gri al unor oameni reacții de-a dreptul ilogice și absurde. Pe scurt iată faptele: La nici 24 de ore de la anunțul întâlnirii Suporter Club UTA  de luni seara, președintele asociației a primit un mesaj din partea unui reprezentant al clubului UTA în care asociația și suporterii UTA-ei erau avertizați că «primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA va mai întreprinde vreo acțiune ofensivă la adresa administrației locale»”, spun reprezentanții Suporter Club UTA într-un comunicat de presă.

„Din punctul nostru de vedere, acest mesaj reprezintă un șantaj incalificabil, care denotă panica și disperarea unor persoane fizice, dispuse să recurgă la orice pentru a-și proteja interesele politice și personale. Dorim din capul locului să precizăm că avem convingerea că acest mesaj nu a venit din interiorul Primăriei Arad și al Centrului Municipal de Cultură Arad. Pe lângă încrederea pe care o avem în oamenii care se ocupă de administrație și nu de politică, ne bazăm pe faptul că acest contract de finanțare are niște baze juridice, legale foarte clare și nu poate face obiectul bunui plac al unor diverse personaje politice. Așteptăm în cel mai scurt timp ca reprezentanții actuali (nu foști sau «viitori») ai administrației locale să denunțe acest șantaj și să asigure întrega suflare utistă dar în special echipa și stafful clubului de faptul că nu există niciun fel de risc ca obligațiile asumate prin contractul de finanțare să nu fie îndeplinite. Așa cum poate fi verificat faptic, Suporter Club UTA a avut de-a lungul timpului o poziție coerentă și constructivă în problema stadionului Francisc Neuman, fără a intreprinde nicio acțiune care să aducă atingere intereselor clubului UTA. Singurul lucru pe care l-am cerut în ultimii 5 ani autorităților locale a fost transparență și corectitudine. Am primit în schimb doar declarații politicianiste, informații trunchiate și chiar minciuni. Din acest punct de vedere, în ciuda unui început nu foarte fericit, apreciem deschiderea noii administrații locale spre un dialog real și spre o abordare corectă și orientată spre rezolvarea problemelor”, susțin cei de la Suporter Club UTA.

Din acest punct de vedere, ei spun că reafirmă deschiderea, dorința și chiar invitația adresată noii administrații locale (primar, viceprimari, funcționari din cadrul primăriei) de a avea o discuție transparentă și bazată pe documente pe marginea situației reale a stadionului Francisc Neuman, a cauzelor pentru care lucrările au intrat într-un punct mort și a soluțiilor concrete pentru ieșirea din acest blocaj. Cei de la Suporter Club UTA sunt convinși că vor găsi un răspuns afirmativ de la cei care și-au asumat o altfel de politică față de cetățenii Aradului, iar stadionul Francisc Neuman chiar reprezintă un interes care transcede familia UTA-ei, fiind un obiectiv de maxim interes pentru întrega comunitate arădeană.

„În același timp ne exprimăm doleanța ca cei care timp de 15 ani au demonstrat ce pot și ce vor în relația cu UTA și simbolurile Aradului, să își îndrepte eforturile spre noua carieră și să lase comunitatea arădeană să se vindece și să evolueze. De asemenea și cei care doresc ca în viitor să aibă un cuvânt de spus în administrarea municipiului Arad să își demonstreze capacitatea și valoarea în funcțiile actuale iar buna credință și respectul să o arate neimplicând UTA și simbolurile Aradului într-o luptă politică murdară. O campanie electorală eficientă poate fi făcută și altfel decât cu promisiuni fără acoperire sau amenințări mai mult sau mai puțin voalate. Dacă e ceva ce caracterizează în mod special Aradul, acela e bunul simț al cetățenilor săi iar politicienii fără scrupule nu vor putea scrie istorie în acest oraș. În încheiere reamintim că misiunea Suporter Club UTA este aceea de a apăra imaginea și interesele UTA-ei. Sub această cupolă intră nu doar prezentul ci și trecutul și viitorul. Nu vom da niciun pas înapoi când vine vorba de identitatea și simbolurile acestui nume, iar stadionul care poartă numele Baronului este primul dintre acestea fiind însăși casa noastră, și nici nu vom amaneta viitorul pe care ni-l dorim luminos, mai ales în urma ultimelor rezultate sportive, rezultate însă care se vor dovedi efemere fără fundația oferită de o infrastructură decentă”, se mai arată în comunicat.

 

  1. nu va bateti joc de suporteri
    sa nu ajungem sa iesim 10 mii de aradeni furiosi
    in strada , ca nu va vad bine !

    Raspunde
  2. Oare de ce simt un aer USR-ist in acest comunicat?Pentru ca Vlad….?

    Raspunde
  3. ATI SINTIT BINE! USR incearca tot felul de matrapazlacuri si dezinformari ca sa intre in evidenta.EI fac ce stiu mai bine” MACAIE”.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.