„Suporterii sunt tratați ca niște vite la porțile stadionului“

„Suporterii sunt tratați ca niște vite la porțile stadionului“

Suporter Club UTA somează conducerea clubului fanion al Aradului ca până la următorul meci de pe teren propriu al „Bătrânei Doamne“ să găsească mijloacele necesare pentru a asigura un acces decent pe Arena „Francisc Neuman“.

Comunicat Suporter Club UTA

Din păcate, în ciuda celor semnalate de noi după prima partidă din acest sezon găzduită de Arena „Francisc Neuman“, deficiențele grave de organizare au continuat și la partida din 13 august, cu Universitatea Cluj.

🔴Astfel, am constatat blocaje foarte mari la intrările de la Tribuna II „Gioni Broșovszky“ și Peluza „Iosif Petschovsky“, unde timpii de așteptare pentru a intra în stadion s-au întins pe durata a zeci de minute, lucru pe care îl considerăm inacceptabil. Din această cauză au fost numeroși suporteri care au reușit să intre în stadion abia după jumătatea primei reprize iar alții chiar au renunțat să o mai facă.

Într-adevăr numărul de porți cu turnicheți se dovedește insuficient însă conducerea clubului nu se poate mărgini la a constata evidența ci este obligată să găsească soluții pentru a ameliora situația.

🔴Din păcate, am constatat că în loc să facă acest lucru, cineva din conducere a dat „directive“ într-un sens tocmai opus. Nu poate fi o coincideță faptul că, de când asociația noastră, galeria precum și suporterii care vin în peluză au început să conteste acuala conducere, controalele la porțile peluzei s-au înăsprit într-un mod care de multe ori frizează absurdul. Nu avem nimic împotriva controalelor riguroase dar nici nu acceptăm practici care tind să încalce drepturi elementare și care umilesc spectatorii. Au fost cazuri, și nu puține, de suporteri care au ajuns la porți cu jumătate de oră înainte de începutul meciului și totuși au pierdut primul gol al partidei.

🔴Din păcate constatăm că se perpetuează această atitudine de dispreț fățiș a celui care și-a asumat conducerea clubului față de cei care susțin prin cumpărarea de bilete și abonamente funcționarea acestuia (și probabil și a altor entități). E de-a dreptul revoltător să apari nonșalant, ca un stăpân de sclavi, în fața Tribunei VIP, afișând ostentativ privilegii de care se bucură doar „cei aleși“ (iar aici nu ne referim la sponsori sau la cei care își plătesc acele locuri cu bani grei), în timp ce suporterii sunt tratați ca niște vite la porțile stadionului.

🔴O altă dovadă de dispreț față de suporteri este faptul că, deși accesul în stadion este îngreunat de porțile cu turnicheți, conducerea clubului „omite“ să anunțe pe stadion (așa cum se întâmplă la toate cluburile civilizate, cum din păcate se pare că noi nu vrem să devenim) numărul exact de spectatori care se află în arenă. Ori exact aceasta este menirea porților cu turnicheți. Așadar, nu doar că fanii echipei noastre trebuie să îndure acest supliciu, dar iată că se dovedește că o fac și degeaba.

🔴Somăm conducerea clubului ca până la următorul meci de pe teren propriu să găsească mijloacele necesare pentru a asigura un acces decent pe Arena „Francisc Neuman“. În același timp, conștienți de riscul ca și această solicitare să fie tratată precum cele anterioare, adresăm suporterilor echipei noastre îndemnul de a veni la stadion cât mai devreme posibil, pentru a avea șanse reale de a vedea din primul minut meciul echipei în care investesc bani și afecțiune. Suntem conștienți că nu e normal ca în modernitatea secolului XXI să fim nevoiți să chemăm lumea la stadion cu mai bine de o oră înainte de meci, dar poate așa vor înțelege și alții motivul pentru care ne-am săturat de incompetența și disprețul acestei conduceri. Însă lupta pentru normalitate trebuie dusă de către toți cei care cred în ea.

Pentru noi doar UTA contează! UTA liberă!

Cuvinte cheie
  1. SI TOTI SPECTATORII STAU FRUMOS LA COZI SA INTRE PE STADION, ASA E ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.