Suspiciuni de cumetrie la concursul Miss Germany 2024, câștigat de o iraniancă de 39 de ani

Suspiciuni de cumetrie la concursul Miss Germany 2024, câștigat de o iraniancă de 39 de ani

Apameh Schönauer din Berlin este noua „Miss Germania”. La mai puțin de 24 de ore după ce ea a fost încoronată sâmbătă seara, au apărut acuzații că berlineza născută în Iran era deja în cărți să fie câștigătoare, de la început – din cauza legăturii sale profesionale cu organizatorii Miss Germania.

În vârstă de 39 de ani, candidata născută în Iran a câștigat, sâmbătă seara, finala împotriva altor opt femei. În concurs, ea a spus că face pledoarie pentru tinerele migrante.

Suspiciuni de cumetrie

Un juriu format din șase persoane a evaluat participanții în acest an. Printre ei s-a numărat și directoarea de presă a Miss Germany Studios, Jil Andert, relatează ziarul Bild. Schummel bei „Miss Germany“? Macher kennen die Siegerin schon länger | Unterhaltung | BILD.de

Potrivit publicației citate, Schönauer și Andert se cunosc de mult. Ocazional, acestea lucrează în aceleași spații de coworking, unde birourile pot fi închiriate de diverse companii sau persoane care desfășoară activități independente.

Despre câștigătoare

Schönauer a spus agenției de presă dpa, înainte de finală, că s-a născut la Teheran și a venit în Germania când avea șase ani. Este mamă a doi copii. În timpul evenimentului, ea și-a exprimat clar angajamentul față de drepturile femeilor, cu accent pe Iran. Motto-ul ei, când se confruntă cu obstacole, este: „Doar continuați!”

Câștigătoarea primește „Premiul Femeile Leader”, dotat cu 25.000 de euro. Pe site-ul organizatorului, Schönauer a scris că s-a angajat să sprijine femeile dezavantajate și oprimate, prin intermediul rețelei Shirzan (Femeia Leu).

Fără bikini pe podium

„Miss Germany” a fost cândva o competiție cu runde de bikini pe podium. Apoi, lucrurile s-au schimbat: din 2019, au contat personalitatea participantelor și dorința de a-și asuma responsabilitatea. Câștigătoarea nu mai primește coroană, ci doar eșarfă.

Alegerile pentru Miss Germania au suferit o schimbare conceptuală. „Căutăm femei care să-și asume responsabilitatea, să acționeze ca modele și astfel să modeleze o societate cosmopolită și modernă”, spune site-ul oficial Miss Germany. Asta înseamnă că alegerile nu mai sunt un concurs de frumusețe.

Un juriu format din prezentatoarea Neda Peemüller, animatorul Nicolas Puschmann, influencerul Twenty4Tim, autoarea Vivien Wulf, actrița Sharon Battiste și șefa PR al Studiourilor Miss Germania, Jil Andert, a ales câștigătoarea în Europa-Park, Rust, după mai multe runde de prezentări.

Fără limite

Limita anterioară de vârstă, de 39 de ani, nu se mai aplică sezonului curent: cea mai în vârstă finalistă a fost Mignon Kowollik din Hamburg, la 42 de ani. În jur de 15.000 de femei au participat la această ediție, iar selecția a avut loc pe parcursul mai multor luni.

Potrivit șefului Miss Germania, Max Klemmer, acesta este și motivul pentru care Schönauer s-a înscris în concurs. „Mai mult decât pe bună dreptate, pentru că, în calitate de ingineră, mamă și femeie de succes cu un background de migrație, acționează ca un model și, arată, în multe feluri, cum își asumă femeile responsabilitatea.”

Finalistele au reprezentat profiluri foarte diferite. Tamara Schwab, 31 de ani, din Roth, Bavaria, spune că trăiește cu o inimă de donator, de doi ani și jumătate.

Asistenta medicală Christina Modrzejewski, 28 de ani, din Dinslaken, se luptă cu provocări dificile: a dezvoltat o boală autoimună rară, în 2021, e în scaun cu rotile și pe orteze electronice.

Anul trecut, Kira Geiss, în vârstă de 20 de ani, din Wilhelmsdorf, lângă Ravensburg, a devenit „Miss Germania”. Ea a participat dorind să ofere o voce tinerei generații. Femeia, care era activă în biserică, fondase o comunitate de tineri în Magdeburg.

„Acesta nu este deloc un concurs de frumusețe”, a spus Geiss, la alegerile „Miss Germania” din acest an.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.