SUTE de angajați ai FABRICILOR din municipiu și din județ ÎȘI VOR PIERDE LOCUL DE MUNCĂ

SUTE de angajați ai FABRICILOR din municipiu și din județ ÎȘI VOR PIERDE LOCUL DE MUNCĂ

Mai multe fabrici de componente auto din municipiul Arad și din județ pregătesc disponibilizări, pe fondul crizei economice generate de noul coronavirus, atrage atenția Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

În loc să găsească soluții pentru protecția angajaților din acest domeniu, cei de la PNL sunt preocupați doar de alegeri, în dorința obsesivă de a rămâne încă patru ani la putere, adaugă deputatul.

 „Pe unde merg în județ aud doar de disponibilizări, de zeci, sute de angajați care urmează să fie concediați din fabricile de componente auto din municipiu și județ, pe fondul acestei crize economice, generate de noul coronavirus. Din păcate, această situație e generată și de lipsa oricărei strategii a Guvernului Orban privind repornirea economiei, fiindcă exercițiile de imagine nu țin loc de măsuri concrete. Guvernul PNL a reușit «perfomanța» istorică de a prăbuși industria în numai opt luni de guvernare, iar lipsa de măsuri, rezultată din incompetența celor din guvern, va face ca această scădere să continue și în perioada următoare. Celor 600.000 de șomeri «generați» de guvernarea PNL li se vor alătura cu siguranță alte sute de mii, în următoarele luni, printre care mulți și din județul Arad”, declară Tripa.

„În tot acest timp, la PNL Arad cuvântul de ordine e «alegeri», existând această obsesie a liberalilor de a rămâne cu orice cost la ciolan. Nu am văzut nicio inițiativă venită din partea autorităților locale, de la președintele liberal al CJA, Marinel Cionca, primarul liberal Bibarț, prefectul liberal Gheorghe Stoian, prin care să încerce identificarea unor soluții pentru acești oameni care ar putea rămâne pe drumuri. Au la dispoziție o comisie de dialog social, care în toată această perioadă a pandemiei, când problemele sociale au fost la fel de grave ca și cele sanitare sau economice, nu s-a întrunit. Probabil, cei de la PNL nu au considerat necesar să dea o mână de ajutor oamenilor aflați în suferință, așa cum nu au considerat necesar să aprobe în CJA și CLM proiectele depuse de consilierii PSD privind măștile gratuite, așa cum în CJA au refuzat o altă propunere a noastră, de a distribuit tablete gratuite copiilor nevoiași din județ“, susține Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.

 

 

Loading...
  1. prostanacule te crezi in comunism ?, statul nu poate interveni la companiile private,

    Raspunde
  2. Nu e prost, e analfabet functional.
    Daca marele deputat da solutia la urmatoarea problema ii dau premiul Nobel pentru economie : sa presupunem ca e patron la Leoni, 3 luni din Germania de la VW, BMW, Opel, Audi etc. nu primeste comenzi decit la 50 % din capacitate ca nici acolo nu se produce mai mult. Ce faci d-nu’ Tripa? Din ce iti platesti angajatii? Te duci la guvern sa iti plateasca salariile? Pai ti le-a platit o luna dar atunci te-a inchis!
    Economia pesedista de piata! Ai, n-ai de lucru te duci sa stai la servici. Dar la stat nu la privat. Ca acolo s-au refugiat investitorii PSD.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.