Sute de poliţişti arădeni au fost LA DATORIE la sfârşitul săptămânii trecute

Sute de poliţişti arădeni au fost LA DATORIE la sfârşitul săptămânii trecute

Peste 250 de poliţişti arădeni au continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

„Prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea siguranţei publice reprezintă priorităţi ale poliţiei arădene. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute peste 250 de poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi, precum şi din celelalte structuri ale Poliţiei au acţionat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa traficului rutier şi depistarea celor care comit fapte antisociale”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

De asemenea, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii rutieri au utilizat aparatele de înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă.

Numai în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 496 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 164.000 de lei.

Dintre acestea, 249 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 247 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 33 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii de la transporturi sunt prezenţi în continuare în trenurile de călători, pentru a asigura o călătorie în siguranţă. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale, aceştia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.