„Suvenir Arad”: Proiect cultural construit în jurul unei selecții de fotografii și filme din perioada 1860 – 1919, aflate în colecția Complexului Muzeal Arad

„Suvenir Arad”: Proiect cultural construit în jurul unei selecții de fotografii și filme din perioada 1860 – 1919, aflate în colecția Complexului Muzeal Arad

Complexul Muzeal Arad va derula un proiect finanțat de Consiliul Județean Arad în cadrul programului Centenarul Marii Uniri, inițiat și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Suvenir Arad” este un proiect cultural construit în jurul unei selecții de fotografii și filme din perioada 1860 – 1919, aflate în colecția Complexului Muzeal Arad.

Proiectul „Suvenir Arad” conține un set de 50 de cartoline (200 de imagini), o cronologie a Aradului în format carte, o hartă din 1752, o aplicație de realitate augmentată, un website (www.suvenirarad.ro) și o expoziție multimedia în sala kinema ikon de la Muzeul de Artă din Arad: proiecții video și diapozitive, cutii luminoase, instalație interactivă.

Expoziția Suvenir Arad va fi prezentată publicului la Muzeul de Artă din Arad/sala kinema ikon (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II), Marți, 26 februarie, orele 18.00, fiind deschisă până în 31 martie. Intrarea este liberă.

Aplicația AR (descărcabilă de pe App Store sau Google Play) aduce informații suplimentare. Cu ajutorul realității augmentate, utilizatorul poate urmări un traseu în oraș pentru a viziona un film din 1913 realizat în zona teatrului sau pentru a compara imaginea de acum a Palatului cultural cu imagini din secolul trecut, cu planurile de construcție. În cutia suvenir se găsesc 50 de cartoline cu imagini din arhiva muzeului. Cu ajutorul aplicației se pot scana cartolinele pentru a afla date despre clădiri și arhitecți.

Suvenir Arad – finanțat de Consiliul Județean Arad și realizat de Complexul Muzeal Arad în cadrul programului  Centenarul Marii Uniri, inițiat și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.